Seitse küsimust Eva Keridanile

Avaldatud 29.9.2006, allikas Meie Aeg

Mida sa elu juures armastad?
Ma armastan elu, mille Jumal on mulle andnud. Kui mõelda selle peale, on see tegelikult nii imeline, et teinekord pole sõnu, et end väljendada. Mulle meenuvad siinkohal Piibli sõnad, kus öeldakse, et Jumal armastab meid niivõrd palju, et andis Jeesuse meie eest, et meil võiks olla elu. See on imeline teadmine, et see toimub meie elus ja ma võin seda jagada teistega.

Mis raamat pakkus sulle viimati tõelise lugemiselamuse?
Mulle meeldib väga raamat “Patriarhid ja prohvetid”, loen seda vähemalt kord aastas. Mind köidavad selle raamatu juures need imelised kogemused ja läbielud, mis on olnud inimestel koos Jumalaga. See kinnitab endagi vaimulikku elu, et meie ei ole üksi ja inimesed läbi sajandite on pidanud silmitsi seisma sarnaste kogemustega nagu meie.

Mis sind ärritab?
Mind ärritavad inimesed, kes hilinevad, see näitab otseselt teise inimese suhtumist, olgu selleks siis kas hilinemine kooli, tööle või kellegagi kokkusaamisele. Isiklikus elus ärritab mind väga, kui keegi surub oma arvamust või tahet peale, arvates et tema valik on parim ja õige. Ma hindan niiväga seda võimalust teha ise valikuid nii, nagu Jumal on andnud meile valikuvabaduse.

Kas on midagi, milles suudad vaimustuda? Miks just see?
On õigupoolest kolm asja, millest olen kogu aeg vaimustuses: kassid, ookean ja delfiinid. Mulle meeldib kasside iseseisvus ja sõltumatus, nende õrnus ja graatsilisus. Ma armastan väga ujuda ja vee ääres olla, kui merel on suured lained. Küllap seepärast olen nii väga vaimustunud ka ookeanist, mis on suurem ja võimsam kui meri. Delfiinid on lihtsalt nii intelligentsed ja osa ookeanist, kes teab, ehk täitub kunagi unistus ka nendega koos ookeanis ujuda.

Mis on sinu retsept selleks, et maailm oleks elamiseks parem paik?
Öeldakse, et ärkamine algab minust. Mitte midagi siin ilmas ei muutu niisama, igaüks peab leidma selle, mille kaudu tema suudab maailma paremaks paigaks teha. Maailm muutub teiseks, kui enda suhtumist muuta.

Mis teeb ühest inimesest sinu jaoks hea inimese?
Inimese suhtumine minusse.

Missugune Piibli lugu/tegelane/kirjakoht/tõotus sind enim puudutab? Miks just see?
Mulle meeldivad väga Koguja ja Õpetussõnade raamat. Samuti on mulle väga hingelähedane Iiobi kogemus. Lihtsalt võrratud kogemused, mida võib omandada koos Jumalaga.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat