Algavad PREP koolitused Tallinnas ja Tartus

Avaldatud 9.3.2019

PREP paaridele Tallinnas 30. märts - 1. aprill

PREP üksikisikutele Tallinnas 12.-14. aprill

PREP paaridele Tartus 1. ja 8. juuni

Registreerumine http://prep.ee/kalender/

MIS ON PREP?

PREP on lühend inglisekeelsest väljendist The Prevention and Relationship Enhancement Program (paarisuhte rahulolu edendamise programm). Programmi on välja töötanud USA teadlased DenveriÜlikoolis Colorados ning see põhineb enam kui 30-aastasel uurimustööl kooselu ja paarisuhete vallas.

Praeguseks on PREP levinud rohkem kui 50 riigis üle maailma. Eestisse tõi PREP-koolitused Eesti Kirikute Nõukogu poolt loodud SA Väärtustades Elu. Eestis on kasutusel siinsetele tingimustele kohandatud PREP-i programmid: PREP-paarisuhtekoolitus (koolitusel osalevad paarid) ning PREP üksikisikutele "Minu suhe on minu kätes!" (koolitusel võib osaleda nii üksi kui paarina). Alates 2009. a on Eestis osalenud PREP-koolitustel ligi 3000 inimest.

PREP-PAARISUHTEKOOLITUS

PREP-paarisuhtekoolitus sobib erinevatele paaridele: nii neile, kellel on õnnelik paarisuhe ning kes soovivad panustada sellesse, et nende suhe sellisena ka püsiks, kui ka neile, kelle paarisuhtes on mõningaid probleeme ning kes sooviksid omavahelist suhet parandada; neile, kes paarisuhet alles alustamas ning ka neile,
kellel selja taga pikaajaline ühise kooselu kogemus.

PREP-paarisuhtekoolitusel...

...pööratakse tähelepanu efektiivsete suhtlemis- ja probleemilahendusoskuste omandamisele;
...räägitakse sellest, kuidas toime tulla erinevuste ja erimeelsustega;
...teadvustatakse ja vajadusel kohandatakse ootusi paarisuhte ja teineteise suhtes;
...käsitletakse erinevaid võimalusi, kuidas ühine rõõm, lõbu, sensuaalsus, seksuaalsus ja sõprus aitavad murda igapäevarutiini ning hoida ja taastekitada lähedust paarisuhtes;
...arutletakse armastuse, andestamise ja üksteise toetamise üle paarisuhtes;
...innustatakse pühendumusele ja kohusetundele ning aidatakse näha kooselu pikaajalise partnerlusena.

PREP-paarisuhtekoolitus ei sisalda grupitöid, kus paarid peaksid omavahelisi asju avalikult arutama või teistega jagama. Kursusel tehtavad paarisuhteharjutused toimuvad vaid paaril omavahel. Aeg-ajalt juhendab paari harjutuste läbiviimisel üks koolitajatest.

PREP ÜKSIKISIKUTELE "MINU SUHE ON MINU KÄTES!"

“Ma sooviksin, et ma oleksin seda kõike teadnud enne oma suhtega alustamist!” Programmi loojad on seda sageli kuulnud koolitusel osalenute käest, sest koolitus on nende sõnul andnud paarisuhtele senisest hoopis teistsuguse perspektiivi. Sageli osalevad koolitusel need, kes on suhtes haiget saanud, lahku minemas või lahku läinud. Aga ka need, kes soovivad proovida oma suhte alguses teistmoodi või need, kes tahavad olla paremini valmistunud oma tulevikusuhteks.

Minu suhe on minu kätes! on oskustepõhine interaktiivne koolitusprogramm üksikisikutele. See annab konkreetseid oskuseid ja uusi vaatenurki sügavamat rahulolu pakkuva ning emotsionaalselt rikastava lähisuhteni jõudmiseks. Programm toetab osalejat iseenda paremal mõistmisel, teadliku armastuse mõtestamisel ning saadud oskuste ja kogemuste baasil kaalutletud isiklike otsuste ja valikute tegemisel. Minu suhe on minu kätes! hõlmab nii üksikisikut kui kogu gruppi, toetades käsitletavate teemade kohaldamist isikliku eluga.

Minu suhe on minu kätes! aitab osalejat:

  • hoiatavate negatiivsete, s.h vägivaldsete suhtemustrite märkamisel ja teadvustamisel;
  • suhtlemisvigade asendamisel respekti ja lugupidamist väljendavate suhtlemisoskustega;
  • stressiga paremal toimetulekul ning selle negatiivse mõju vähendamisel lähisuhtele;
  • isikliku tausta ja ootuste uurimisel ning nende rolli mõistmisel oma otsustusprotsessides;
  • armumisprotsessi tekkepõhjuste mõistmisel ning sellest lähtuval targal ja tunnetatud otsustuste tegemisel oma isiklikes suhetes;
  • pühendumise olulisuse teadvustamisel püsiva ja õnneliku paarisuhteni jõudmisel;
  • andestamise ja truudusetuse käsitlemisel ebatervesse paarisuhtesse sattumise vältimiseks;
  • kasuvanemluse või kärgperede loomisega kaasnevate väljakutsetega toimetulemisel.
Jaga Facebookis