Pastor vastab: Kas ülistusteenistused on Jumalast?

Avaldatud 6.1.2010, rubriik Pastor vastab, teema Kogudus, autor Jaanus-Janari Kogerman

Küsimus

Kas ülistusteenistused on Jumalast?

Vastus

Jah, muidugi on. Jumal on loonud inimese ülistama ja jumalateenistus on väga hea koht ning aeg Jumala ülistamiseks.

Kuid ülistusteenistus ei ole ainus koht Jumala kiitmiseks. Paulus ütleb, et kogu meie elu peab olema Jumala austamiseks (1. Korintlastele 10:31) ja seega peab tõeliseks ülistuseks mõeldud ülistusteenistus olema tegeliku elu peegeldus.

Ülistusteenistustega seotud probleemide taga on aga pea alati saatana tegevus. Ta on alati tahtnud rünnata seda, mis Jumalale head meelt valmistab ning seetõttu on nii mõnestki Jumala ülistusena planeeritud teenistusest saanud esinejate austamine ja oma soovide ülistamine või midagi muud sellist ning sellisena ei ole Jumal neid kindlasti soovinud.

Teame ka seda, et kui saatanal ei õnnestu ülistusteenistust ära rikkuda nende jaoks, kes seal osalevad, siis proovib ta vähendada nende hulka, kes tõelises Jumala teenimises osalevad, külvates muuhulgas kahtlusi ka selles osas, et kas ülistusteenistused on ikka Jumalast või mitte.

Päris lõpuks tuletaksin meelde Pauluse kirja tessalooniklastele: Ärge kustutage Vaimu, ärge põlastage prohvetiandi, katsuge läbi kõik, pidage kinni heast, hoiduge igasuguse kurja eest! 1. Tessalooniklastele 5:19-22

Jaga Facebookis