KOOSTÖÖS KRISTUSEGA

Avaldatud 25.4.2024, rubriik Päeva sõna

Minge kõike maailma, kuulutage evangeeliumi kogu loodule! Kes usub ja on ristitud, see päästetakse, aga kes ei usu, mõistetakse hukka. Mk. 16:15, 16

Jõudsin lõpuks Mussau saarele, seega täitus üks minu eluaegseid unistusi. See on saar, kuhu palju aastaid tagasi maabus kaks misjonäri – Oti ja Salau. Nad kuuletusid sõnumile: “Teie missioon, kui te selle vastu võtate, saab olema ohtlik. Risk on suur. Teie ülesanne on viia vürst Immaanueli sõnum Mussau elanikele. Sina ja Salau ei ole üksi. Te ei näe Mind, kuid Ma olen teiega.”

Need kaks misjonäri muutsid saare elanike elu. Enam ei lükatud saarelt vette sõjakanuusid, et teisi saari röövima ja naisi vägistama minna. Selle asemel läks üle 2000 õnneliku kirikuliikme piki jalgrada mäe otsa, kus nüüd asuvad kirik ja misjonikool. Nad kõik laulsid: “Me oleme õnnelikud, me oleme õnnelikud!” Ja seejärel laulsid nad erilise tervitusena: “Me tervitame teid! Tere tulemast Mussaule!”

Kui imeilus oli kuulda 14 laulukoori, kes meid ootasid. Meie võõrustaja rääkis, et kui Oti ja Salau saarele tulid, ei lubanud saare valitseja neid kaitsta, sest saare elanikud olid niivõrd metsikud. Kui Oti ja Salau esimest korda kohalike elanikega kokku said, hakkasid nad neile laulma. Kuna muusika ei olnud Mussau kultuuri osa, siis köitis see inimesi ja nad palusid, et mehed neidki laulma õpetaks. Ei läinud kaua, kui nad alustasid juba hingamispäevakooliga ning misjoni peakorterisse saadeti sõnum suurema abi vajadusest. Me ei unusta iial külaskäiku Mussaule.

Vastusena Jumala käsule “minge kõike maailma, kuulutage evangeeliumi”, rõõmustab nüüd kogu saar uues elus. Üks inimene kirjeldas seda väga kaunilt oma palves: “Oo, Jumal, enne me ei tundnud Sind. Me ei olnud kuulnud Sinu nime, enne kui misjonär tuli. Nüüd me oleme kuulnud Jeesusest ja tahame igavesti Sinust kinni hoida!”

Oti ja Salau seisid silmitsi võimatu ülesandega, kuid nende missioon osutus võimalikuks, kuna nad tegid koostööd Kristusega, kes on tõotanud: “Mina olen iga päev teie juures ajastu lõpuni” (Mt 28:20).

H. M. S. Richards, Jr.
Jaga Facebookis