JEESUS RAVIB HALVATU

Avaldatud 26.4.2024, rubriik Päeva sõna

Kui Jeesus nägi nende usku, ütles ta: “Sõber, su patud on andeks antud!” Lk 5:20, NIV

Jeesus õpetas ühes rahvast tungil majas Kapernaumas. Maja ümber tunglesid põnevuseotsijad, vaenulikud variserid ja need, kes soovisid Jeesuse kohta rohkem teada saada. Üks halvatu oli kuulnud imelisi asju Jeesusest ja käis oma sõpradele peale, et need teda matil Jeesuse juurde kannaksid. Kui nad aga maja juurde jõudsid, oli ukseava nii tihedalt rahvast täis, et nad ei pääsenud sisse. Nagu mõne päeva eest lugesime, ronisid nad katusele, tegid sellesse avause ja “lasksid ta koos kanderaamiga tellislaest läbi, keset tuba otse Jeesuse ette” (Lk 5:19).

Mida sa oleksid kõige rohkem soovinud, kui sina oleksid olnud Jeesuse jalge ees lebav halvatu? Füüsilist või vaimset tervenemist? Jeesus tundis tema südant. Tunnustades halvatu eelistusi, ütles Ta temale: “Sõber, su patud on andeks antud!”

“Meeleheite koorem veeres haige mehe südamelt. Andestuse rahu täitis hinge ja säras välja näost. . Siira usuga võttis ta vastu Jeesuse sõnad. Ta ei palunud enam midagi, vaid lamas matil õnnejoovastusest tummana. Teda ümbritses taevane valgus. Rahvas vaatas kõike jahmunult pealt” (Ajastute igatsus, lk 176-177).

Variserid rahva hulgas ei saanud aru, mis toimub, ja Jeesus püüdis seda neile selgitada küsides, kas on kergem inimest tervendada füüsiliselt või vaimselt? Seejärel pööras Ta oma tähelepanu jälle haiguse ohvri poole ja ütles halvatule: “Ma ütlen sulle: Tõuse püsti, võta oma kanderaam ja mine koju!” Ja otsekohe tõusis too üles nende silma all, võttis selle, millel ta oli lamanud, ja läks koju Jumalat ülistades. Ja kõiki valdas hämmastus ja nad ülistasid Jumalat” (salmid 24-26).

“Oo, Kristuse imelist armastust, mis on valmis tervendama patust ja vaevatut! Jumala Poeg leevendab kannatava inimkonna haigusi! Oo, imestusväärset väge, mis saab nähtavaks inimlastele! Kes võib kahelda päästesõnumis? Kes võib põlata kaastundliku Lunastaja armu?” (Ajastute igatsus, lk 177).

Daniel R. Guild
Jaga Facebookis