KINDLUS JEESUSES

Avaldatud 23.4.2024, rubriik Päeva sõna

Olge julged, see olen mina, ärge kartke! Mk 6:50

Me otsime meeleheitlikult kindlustunnet, kuid nii paljude ohtudega, mis inimkonda ähvardavad, on seda raske leida. Aastaid tagasi küsis üks reporter Albert Einsteinilt: “Kas te teate, milliseid relvi kasutatakse III maailmasõjas?” “Ei,” vastas Einstein “kuid ma tean, milliseid relvi kasutatakse IV maailmasõjas – kive.” Seesama ähvardus on õhus ka täna.

Kunagi ütles USA president Lyndon Johnson: “Esimeses tuumasõjas hukkub 100 miljonit ameeriklast ja üle 100 miljoni venelase. Ja kui see on läbi, on meie suurtest linnadest järgi tuhahunnikud, meie põllud on paljad, tööstus hävitatud, meie unistused haihtunud.” Tänapäeval ei ole ameeriklased ja venelased enam teineteise vastu nii vaenulikud, kuid tuumasõjaoht püsib meie pea kohal isegi suurema ebakindlusena, kuna tuumarelvad on kiirelt levinud maadesse, kes on neid kasutama tahtlikumad kui Venemaa iial oligi.

Kuid meid ei ähvarda mitte ainult tuumarelvad – kiirelt kasvav rahvaarv ja toiduainete tootmine jooksevad üksteisega võidu. Probleemid toidu jaotamisel on tekitanud näljahädasid ja surma nii paljudes maades.

Võtke arvesse ka moraalsete standardite langus, kui rikkad investorid tüssavad pensionäridelt nende elusäästud välja ja ahned poliitikud pügavad ühiskonda, samas kui riiklik võlg kasvab miljardites. Lahutused, homoseksuaalsed abielud ja registreerimata koos elavad paarid õõnestavad perekonda, mis on ühiskonna peamine ehituskivi. Moraalilangus on juba enne meid hävitanud terveid rahvaid. Mitte kunagi varem pole meie eksistentsi alused olnud niivõrd ohus kui praegu.

Kuid on üks paik, kus võime leida kindluse. See on sama paik, mille avastasid jüngrid, kui torm ja üks kummaline kuju ähmases pimeduses neid Galilea järvel hirmutasid. Me võime leida kindlustunde Jeesuse läheduses, kes ütles jüngritele: “Olge julged, see olen mina, ärge kartke!” Laulja kirjutab: “Jumal on meie varjupaik ja tugevus, meie abimees kitsikuses ja kergesti leitav. Sellepärast me ei karda, kui maa liiguks asemelt ja mäed kõiguksid merede põhjas” (Ps 46:1,2). Jeesus on meie kindlus, seega – “olge julged!” Ta on täna meie juures. Ükskõik mis teid ka ei hirmutaks või ähvardaks – “ärge kartke!”

H. M. S. Richards, Jr.
Jaga Facebookis