IMEPÄRANE UUDIS

Avaldatud 29.3.2024, rubriik Päeva sõna

“ Inimese Poeg on tulnud päästma kadunut.” Mt 18:11

Mõtle, mida tähendaks olla kadunud, kui Jeesus tuleb.

Ma sain sügava ettekujutuse kadunute kimbatusest, kui kord ühelt koguduseliikmelt küsisin, kuidas temast kristlane sai.

“Ma räägin teile,” ütles härra Lomax. “Ma läksin Mojave kõrbesse jahile. Algul oli mul raske peatuspaika leida, kuid lõpuks tundus, et olin õnnega koos, sest lõpuks leidsin ööbimispaiga ja selle omanik pakkus välja, et võime juba samal pärastlõunal jahile minna.

Me kaldusime teineteisest eemale. Mõne aja pärast ma hüüdsin, kuid ei saanud vastust. Siis tulistasin õhku. Lõpuks suundusin sinnapoole, kus arvasin peatuspaiga olevat, kuid mõne aja pärast märkasin, et olin samasse kohta tagasi jõudnud. Jällegi läksin enda arvates ööbimispaiga suunas, ja veel kord jõudsin samasse punkti tagasi.

Saabus õhtu. Kui olete Mojave kõrbes vaid päevakuumuses olnud, siis te võib-olla ei kujutagi ette, et talvekuudel langeb seal öine temperatuur miinuskraadidesse. Mida madalamale päike laskus, seda suuremaks läks minu hirm. Külm tuul hakkas puhuma üle kuuma kõrbeliiva. Ma kartsin, et külmun surnuks. Koiotid hakkasid ulguma ja mu hirm muutus pööraseks!”

Siinkohal köhatas härra Lomax hääle puhtaks, ta silmis oli kerge udu ning ta hääl murdus, kui ta ütles: ”Teate, kohutav on olla kadunud! Ma otsustasin sealsamas anda oma südame Jeesusele.”

Kui tänulikud võime olla, et ”Inimese Poeg on tulnud päästma kadunut.” Kohutav on olla kadunud, kuid imekaunis on leida pääste.
Pääste leidmine on vapustav uudis, sest see tähendab, et me ei ole enam Saatana orjad. Me oleme vabad Kristuses. Patu süükoorem ei piina meid enam, sest Kristus andestab meile ja Temast saab meie kindelolek. Jeesus mitte ainult ei otsi, kuni Ta meid leiab ja meile andestab, vaid Ta kuulutab meid ka õigeks ja kindlustab meile õnneliku elu siin ja igavese elu – uue alguse maal. Mis on sinu vastus Päästjale, kes otsis sind, kuni Ta su leidis ja on andnud sulle rahuldustpakkuva elu ning ka igavese elu tõotuse?

Daniel R. Guild
Jaga Facebookis