KAS SA OLED VALMIS JEESUSE TULEKUKS?

Avaldatud 24.4.2024, rubriik Päeva sõna

Ja siis nähakse Inimese Poega tulevat pilvedes suure väe ja kirkusega. Ja siis ta läkitab inglid ja kogub kokku oma valitud neljast tuulest, maa äärest taeva ääreni. Mk 13:26

Ühel esmaspäeva hommikul 1994. aastal ärkasime kell 4:31 tugeva raputamise peale. Lülitasime raadio sisse ja saime teada, et Northridge´is, 30 miili kaugusel meie kodust, oli 6,6-pallise maavärina epitsenter. Suurte purustuste tõttu nimetasid paljud selle suurimaks looduskatastroofiks Ühendriikide ajaloos.

Järgmisel hingamispäeva hommikul kutsuti kirikus inimesi üles rääkima sellest, kuidas oli maavärin neile mõjunud. Paljud rääkisid paanilisest hirmust. Siis võttis sõna Tony. Tema ja ta naine olid mõne kuu eest poja kaotanud. Tony rääkis, et kui ta maavärina peale üles ärkas, hakkas ta Jumalat kiitma: “Lõpuks ometi, Issand, teed Sa lõpu sellele vanale maailmale! Tänan Sind!” Kui Lillian ühele sõbrannale Tony tunnistusest rääkis, hüüatas too: “Mul tuleb kananahk ihule!”

Surmast ja hävitusest värisevas maailmas toob peatne “maavärin” häid sõnumeid, kuna “siis nähakse Inimese Poega tulevat pilvedes suure väe ja kirkusega”. Mõelge, mida see tähendab, kui tuleb see ülemaailmne maavärin ja levib sõnum, et Kristus on tulnud. See on lõpp korrumpeerunud poliitikutele, nurjatutele pankuritele, kõvasüdamelistele kurjategijatele, juhuslikele kuulidele, genotsiidile, ja loendamatutele teistele õudustele. Töötute, kodutute, üksikute, haigete ja kurvastajate hirmud sulavad kõik lootusesse – Kristus on tulnud! “Ja siis ta läkitab inglid ja kogub kokku oma valitud neljast tuulest, maa äärest taeva ääreni.”

Kristus tuleb sama ootamatult kui Northridge´i maavärin. Ja peale Tema tulekut “ei ole enam [surma] ega leinamist ega kisendamist ning valu ei ole enam” (Ilm 21:4). Olge julged, Tony ja teised, kes te seda loete, ning olge valmis, “sest Inimese Poeg tuleb tunnil, mil te ei arvagi”, et vabastada teid meie rõhuvast ja rusuvast maailmast (Mt 24:44).

Daniel R. Guild
Jaga Facebookis