JEESUS PUUDUTAS MIND

Avaldatud 20.4.2024, rubriik Päeva sõna

Ja Jeesusel hakkas temast hale, ta sirutas oma käe välja, puudutas teda. Mk 1:41

Kui Dr Paul Brand, pidalitõve spetsialist, üht pidalitõbist läbi vaadates talle ravi selgitamise ajal käe õlale pani, hakkas mees nutma. Dr Brand küsis tõlgilt: “Kas ma tegin midagi valesti?” Pärast pidalitõbise küsitlemist tamili keeles ütles tõlk: “Ei, doktor. Ta ütleb, et nutab sellepärast, et te talle käe õlale panite. Kuni siia tulekuni ei ole keegi teda mitme aasta jooksul puudutanud.”

Jeesuse päevil ajas ühiskond pidalitõbise linnast välja. Linnast väljaspoolgi pidi ta igast inimesest vähemalt kahe meetri kaugusele hoiduma ning hüüdma: “Roojane, roojane!” “Ja Jeesuse juurde tuli pidalitõbine, palus teda ja põlvili heites ütles talle: “Kui sa tahad, siis sa võid mu puhtaks teha!”” (Mk 1:40) Jüngrid ja kogu rahvahulk olid kindlapeale šokeeritud, kui “Jeesusel hakkas temast hale, ta sirutas oma käe välja, puudutas teda”. Meenutage, mida tundis mees, keda Dr Brand Jeesuse kombel puudutas. Päästja ütles: “Ma tahan, saa puhtaks!” “Ja otsekohe lahkus pidalitõbi temast ja ta sai puhtaks” (salmid 41-42). Kindlasti tulvas rõõm pidalitõbise südamesse. Ta võis nüüd koju minna ja tema armastatud lähedased võisid teda jälle kallistada.

Jeesus ei ravinud ainult füüsilist pidalitõbe, vaid ka neid puudutamatuid, kes kannatasid patu-pidalitõve käes. Teised religioonid, nagu näiteks budism, ei paku mingit vaimulikku tervenemist, kuid Jeesus ravib neid, kes kannatavad patu all. Keo Sareith oli Kambodžas sõdinud kahes armees. Ta ei saanud enam olla budist, sest budistliku seaduse järgi ei saa teise inimese tapnud inimene enam päästetud. Kord luges Keo oma õemehe juures Piiblist salmi Johannese 3:16 ja hüüatas seepeale kogu oma olemusest tulvava lootusega: “Ma lugesin lugu Jeesusest ja tänan Teda väga, sest Temal on vägi päästa ka minusugune mees!”

Hea sõnum sinu ja minu jaoks on see, et kui me isegi oleme nakatunud patu-pidalitõppe, sirutab Jeesus oma käe välja, paneb selle meie õlale ja sosistab andestuse ja puhastuse sõnu. Tema suudab päästa minu- ja sinusuguse mehe ja naise! Kas sa tunned tema puudutust?

Daniel R. Guild
Jaga Facebookis