KUULA JEESUST

Avaldatud 28.3.2024, rubriik Päeva sõna

Helendav pilv varjas neid (Peetrust, Jakoobust, Johannest ja Jeesust). Ja ennäe, hääl ütles pilves: “See on minu armas Poeg, kellest mul on hea meel, teda kuulake!” Mt 17:5

Kalifornias Knott Berry farmis on üks suurelt teelt kõrvale jääv kabel, kus võib saada aimu elava Kristuse suurejoonelisusest. Rahutu, jutukas rahvahulk siseneb kabelisse. Kui kohad saavad täis, hakkavad tuled aeglaselt pimenema, kuni kõik on kottpime. Siis avaneb publiku ees kahe poolega uks, kust paistab õrna valgust. Seal seisab ähmane kuju valgetes riietes, väljasirutatud kätega. Muusika mängib taustaks ja vaikne hääl annab edasi iidse Jeesuse kirjelduse. Järk-järgult hakkab kuju fosforses hiilguses helendama. Äkitselt suureneb valguse intensiivsus, kuni Jeesus seisab seal kogu hiilguses. Pehme, mahe hääl kordab sügava tundeliigutusega: „Ja ta [Jeesus] muudeti nende ees; ta pale säras otsekui päike, ta rõivad said valgeks otsekui valgus“ (Mt 17:2). Valgus tuhmub ja uksed sulguvad. Külastajad on vaiksed – aukartusest haaratud!

Kui vaid inimlik kujutlus Jeesuse muutmisest võib inimesi niivõrd liigutada, siis mida pidid küll tundma Peetrus, Jaakobus ja Johannes, kui nad nägid seda kõike päriselt toimumas? Kindlasti said nad tugevasti kinnitust, kui kuulsid Isa ütlemas: “See on minu armas Poeg, kellest mul on hea meel; teda kuulake!”

Siin on Isa tunnistus oma Pojale ja Tema õpetaja-autoriteedi kinnitus: „Teda kuulake!“ Isa kutsub haiguse käes vaevlejaid kuulama – Jeesus on suur arst. Jumal kutsub meeletuid, pettunuid ja muretsejaid kuulama – Meister on meie rahu. Taevane Isa kutsub vaimulikus näljas olijaid kuulama – Kristus on eluleib. Taevane hääl kutsub teadmiste otsijaid kuulama – Kristus on maailma valgus. Ja Isa palub ka leinajatel ja kurvastajatel kuulata – Jeesus on eluandja.

Ükskõik mis on sinu mure, sinu probleem, sinu südamevalu, otsustamatuse põhjus või mis vaevab su südant, Isa tahab, et sa kuulaksid Teda. Kuula Jeesust! Tema suudab lahendada kõik sinu probleemid.

Daniel R. Guild
Jaga Facebookis