Tüdrukud käisid printsesside suveülikoolis

Avaldatud 31.8.2017, autor Ly Kaasik

11.–13. augustil toimus Samlikul tüdrukute laager, mille teemaks oli „Printsesside suveülikool“. Nagu laagri nimest aimata võib, keerles see peamiselt tarkuse ümber: kohale tulnud tüdrukud said palju uusi ja huvitavaid teadmisi ning arutlesid koos ka selle üle, mis ja milline on tarkus.

Reede õhtupoolik möödus suures osas üksteisega tuttavaks saamise tähe all, sest laagrisse oli tulnud mitu osalejat, kelle jaoks oli seekordne tüdrukutelaager esimene. Lisaks tutvumisele sai iga tüdruk maalida endale öökulli, tarkuse sümboli. Lõkke ääres kuulati Ruth Lobjaka jutustatud piiblilugu Jookebedist, kelle tarkus seisnes selles, et ta usaldas raskes olukorras Jumalat, lasti hea maitsta õhtusöögil, võeti koos vastu hingamispäev ja küpsetati Laura Kanguri juhendamisel tokisaia, mida võis hiljem šokolaadikreemiga süüa.

Hingamispäevaste piiblitundide peategelaseks oli kõige targem inimene maailmas – kuningas Saalomon. Tüdrukud kuulsid nii seda, kuidas ta noorena Jumalat usaldas ja Temalt tarkust küsis, kui ka seda, mismoodi ta juba vanemana Jumalale selja pööras ning lõpuks mõistis, et ilma Jumalata on kõik tühine. Hingamispäeva ennelõunasse oli kavandatud ka maastikumäng, aga kuna sel päeval tervet Eestit tabanud torm hakkas juba otsapidi Samlikule jõudma, veedeti vihmane aeg ühiselt lauamänge mängides. Lisaks külastas suveülikooli kolm lektorit. Annemai Jallai jagas laagrilistele tarkuseteri selle kohta, mida peab teadma tüdruk, kellest on peagi kasvamas noor neiu. Pille Voogla rääkis võimlemise tähtsusest ja näitas ette harjutusi, mille abil ennast tugeva ning tervena hoida. Averonika Beekmanni ajalootunnis tutvusid osalejad aga päris printsesside eluga. Kuulates lugusid Suurbritannia printsessist ja hilisemast kuningannast Victoriast ning tsaar Nikolai II abikaasast ja tütardest, mõistsid tüdrukud, et printsessid ei ela sugugi nii lihtsalt ja lõbusalt, nagu mõnikord filmides ja muinasjuttudes näidata armastatakse. Vastupidi, printsessiks olemine on suur vastutus, mis nõuab palju tarkust, sihikindlust ja sõnakuulelikkust. Osalt olid noored kuulajad rõõmsad, et nemad mõnda kuninglikku suguvõsasse sündinud pole, ning teisalt mõistsid, kui palju kasulikku on neil tõelistelt printsessidelt õppida.

Õhtupoole jõudis laagrisse tugev äikesevihm, aga tüdrukud ei lasknud ennast tormist liiga palju häirida, vaid veetsid aega koos lauldes. Lisaks korraldati laupäeva õhtul suurejooneline moeetendus.

Pühapäev algas piiblitunniga Abigailist. Ruth rõhutas seda, kui tark on olla teiste vastu külalislahke ja mismoodi lahkus võib vahel isegi elu päästa. Kuna kahel osalejal oli laagri jooksul sünnipäev, söödi hommikul ka torti ja õnnitleti peale sünnipäevalaste veel kõiki, kes augustis sündinud olid. Seejärel jalutasid laagrilised lähedalasuvasse Kurgja talumuuseumi. Esialgu vaatasid tüdrukud taluõuel ringi, tegid tutvust hobuste ja lehmadega ning toitsid jäneseid. Peale selle on Kurgja talumuuseum tuntud oma hoidiste poolest ja ka kõik kohaletulnud võisid mitmesuguseid moose degusteerida. Sellele järgnes ringkäik taluhoonetes. Muuseumikülastus lõppes piknikuga ja külakiigel kiikumisega ning pärast seda oligi aeg tagasi laagrisse minna ja kojusõiduks valmistuma hakata.

Osalejad, kellest nii mõnegi jaoks oli see esimene tüdrukutelaager või koguni üldse esimene tihedam kokkupuude kirikuga, jäid nädalavahetusega väga rahule ja soovisid järgmisel aastal kindlasti jälle tulla. Osa tüdrukuid sai endale kingituseks ka päris oma Piibli.

Aitäh vanematele ja kõigile teistele, kes on laagrilisi toetanud ning võimaldanud neil osa võtta. Suur tänu korraldajatele, läbiviijatele ja külalistele, kes laagri meeldejäävaks muutsid. Kõige suurem aitäh aga Jumalale, kes on nii laagreid, korraldajaid kui ka kohale tulnud tüdrukuid siiamaani õnnistanud ja hoidnud.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat