Misjonijutt: Tulevik on käes

Avaldatud 30.9.2017

Jutustaja: Lõuna-Aasia divisjoni kuuluvad kolm riiki − Bhutan, India ja Nepal − ning mitmed saared. Divisjoni kõige rahvarikkamas riigis Indias on üle 1,3 miljardi elaniku. See riik on maailmas rahvaarvult teisel kohal. Peaaegu 80 protsenti India elanikest järgib hinduismi tõekspidamisi. Moslemeid on umbes 13 protsenti ja kristlasi umbes 2,3 protsenti rahvastikust. Seitsmenda päeva adventiste on umbes 1,6 miljonit. See teeb ühe adventisti iga 870 elaniku kohta.

Möödunud saja aasta jooksul on adventharidus pannud aluse evangeeliumitööle. Meie koolid on kogu riigis väga lugupeetud ning paljud mittekristlased saadavad oma lapsed adventkooli, et nad saaksid kvaliteetse hariduse eelise. Teisi lapsevanemaid kutsuvad sõbrad või sugulased oma lapsi adventkooli panema. Aga kui lapsed õpivad lugusid Jumala armastusest, räägivad nad neid oma perele ja elud muutuvad.

Reporter 1: Alisha on pärit mittekristlikust kodust. Kui vanemad lubasid tal minna õppima India suurde adventinternaatkooli, ei teadnud nad, et see on kristlik kool. Alisha ei teadnud kooli jõudes suurt midagi Jeesusest. Ta ei osanud inglise keelt, millest õppetöö toimus. Kuid aegamööda ta õppis.

Alguses ei saanud ta hästi aru, mida tähendavad igapäevased pühendusteenistused kooli ühiselamus. Kuid vähehaaval õppis Alisha Jeesust tundma ja armastama. Ta avastas, et Jumala teenimine oli tema uue kooli tähtsaim osa.

Alisha sõbrad rääkisid talle sageli Jumalast. Alisha teadis, et kui temast saab kristlane, võivad vanemad temast lahti öelda. Sellest hoolimata tegid Alisha ja üks tema sõpradest otsuse astuda Kristuse poolele ja said salaja ristitud.

Kui tüdrukud vaheajaks koju lähevad, saavad nad vahepeal kokku, et Jumalast rääkida ja Piiblist loetut jagada. Nad on hoolsad ja räägivad inglise keeles, et nende pered ei saaks aru, millest nad räägivad. Alisha varjab Piiblit, et vanemad seda ei näeks. Alisha teab, et otsuse tõttu saada kristlaseks ootavad teda tulevikus ees raskused, kuid ta teab, et Jumal juhib teda. Ta on Jumalale tänulik, et Ta juhtis tema ja ta sõbra kooli, kus nad saavad õppida tundma elavat Jumalat ja Tema kallist Poega Jeesust.

Jutustaja: adventõpilastel on palju võimalusi klassikaaslastele oma usust rääkida. Mõnikord räägivad nad omavahelises vestluses, teinekord särab usk läbi nende tegude. Hiljuti oli mõnel õpilased probleeme hingamispäevaga ja seda isegi adventkoolis õppimise ajal. Nende ustavus aitas paljudel näha, et Jumal vastab palvetele.

Reporter 2: Jincy, Cibin ja Remya on õpilased Lõuna-Indias. Kümnenda klassi lõpuks peavad õpinguid jätkata soovivad õpilased sooritama riikliku eksami.

Riigieksami päevaks oli määratud hingamispäev ja direktor nägi kõvasti vaeva, et seda päeva muuta. Asi tundus lootusetu, kuid kolm õpilast jäid endale kindlaks: isegi kui nad peavad eksamit järgmisel aastal tegema, ei riku nad hingamispäeva. Direktor läks õpilaste nimel kohtusse ja kohtunik oli viimaks nõus, et õpilased võivad teha eksami pärast hingamispäeva.

Eksamipäeval, sel ajal kui mitteadventistidest õpilased läksid eksamiruumi, läksid Jincgy, Cibin ja Remya kirikusse. Pärast kirikut läksid nad eksami ülevaataja juurde, kes pani nad eraldi klassiruumi, et nad ei saaks rääkida ühegi õpilasega, kes oli juba eksami sooritanud. Kolm ustavat õpilast veetsid pärastlõuna lauldes, palvetades ja Piiblit lugedes. „See oli parim hingamispäev, mis mul kunagi on olnud,“ ütles üks õpilastest. „Me tundsime Jumala ligiolu ja teadsime, et Ta on meiega.“

Pärast päikeseloojangut astusid kolm õpilast eksamiruumi ja istusid testi tegema. Kui eksam oli sooritatud, oleksid õpilased pidanud olema väsinud, kuid nad tundsid end värskelt.

Kui avaldati eksamitulemused, said kolm ustavat õpilast teada, et nende eksamitulemused olid paremad kui kõigil teistel, kes olid samal päeval varem eksami teinud. Jumal õnnistas nende õpilaste ustavust.

Kohalik ajaleht avaldas artikli kolmest ustavast õpilasest ning hingamispäevast said teada paljud, kes muidu poleks kunagi kuulnud Jumala käsust hingamispäeva pühitseda. Mõned on küsinud neilt, miks on hingamispäev nii eriline, ja kolm noort saavad selgitada hingamispäeva väärtuslikke õnnistusi.

„Minu vanemad toetasid mu otsust hingamispäeva pidada,“ ütles Remya. „Nad lubasid minu pärast eksami ajal palvetada. Seetõttu läks meil kõigil hästi ja tulemus austas Jumalat.“

Koolil on kavas ehitada koolilinnakusse õppehoone, kus toimub spetsiaalne riiklik programm, kuhu need õpilased sisse said. Siis saavad kõik programmis osalevad adventõpilased õppida adventkooli juures ja teha eksamid muul päeval, mitte hingamispäeval.

Osaga meie kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest toetatakse õppehoonete ehitamist kahele adventkoolile Lõuna-Aasia divisjonis. Nii saab neis rohkem noori käia ja õppida, et Kristus ei ole lihtsalt jumal, vaid Ta on ainus tõeline Jumal.

Jutustaja: tänu kristlikule haridusele ja aktiivsele koguduseliikmete evangeeliumiprogrammidele laieneb misjonitöö Lõuna-Aasias kiiresti. Kuid nii koguduseliikmete programmide kui ka Lõuna-Aasia divisjoni osakondade kogunemiste jaoks on vaja oluliste koolituste kohta. Selle tarbeks on Kesk-Indias hakatud ehitama uut koolitus- ja konverentsikeskust, mis aitab vähendada tähtsate divisjoni ja osakondade kogunemiste kulusid.

Meie iganädalased misjoniannetused aitavad Jeesusest kuulda üle kogu maailma inimestel, kes ei pruugi seda ilma meie abita kunagi kuulda. Aga täna, kolmeteistkümnendal hingamispäeval, saame olla õnnistuseks Lõuna-Aasia divisjonile ja toetada sealsete liikmete misjonitööd.

Tänasest annetusest toetatakse kahele adventkoolile ühiselamute ja kahele koolile õppehoonete ehitamist, et veel rohkem õpilasi saaks õppida tundma Jumala armastust nende vastu. Samuti toetatakse annetusest divisjoni koolitus- ja konverentsikeskuse ehituse lõpetamist, kus pastorid ja koguduseliikmed saavad õppida paremaid meetodeid inimeste Kristuse juurde juhtimiseks. Tehkem omalt poolt kõik, et kinnitada täna meie Lõuna-Aasia divisjoni vendade ja õdede käsi. Annetagem heldekäeliselt, et veel rohkem inimesi saaks kuulda esimest korda elus evangeeliumi.

Edaspidised kolmeteistkümnenda hingamispäeva projektid

  • Mitmeotstarbeline puhkekeskus Rezinas Moldovas
  • Spordi abil õpetamise programm lastele ja teismelistele Dušanbes Tadžikistanis
  • Mitmeotstarbeline spordikompleks adventkoolile Tokmokis Kõrgõstanis
  • Misjonikeskus Rostovis Doni ääres Venemaal
  • Mõjukeskus Vladivostokis Venemaal
  • Laste projekt: laste eelkoolikeskus Kasahstanis
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat