Misjonijutt: Isemeelne isa leiab Jeesuse

Avaldatud 16.9.2017

Vaishali on 15-aastane ja õpib Lõuna-Indias seitsmenda päeva adventistide internaatkoolis. [Paluge see minavormis lugu ühel teismelise tütarlapsel ette kanda.]

Üks minu varajasematest mälestustest on ema nutmas, kui isa teda julmalt peksab. Kahjuks juhtus seda sageli. Minu isa oli aedviljamüüja, kuid ta jõi palju ning suurema osa minu lapsepõlvest oli ta alkoholiuimas.

Kui olin 8-aastane, tutvustasid naabrid meile seitsmenda päeva adventpastorit. Pastor palvetas meie pere eest ja rääkis Jeesusest. Ta ütles, et Jeesus saab meid päästa ja meie koormad ära võtta ning et Jeesus lohutab murtud südamega inimesi. See kõlas minu ja ema jaoks imeliselt. Me andsime oma elu Jeesusele ja võtsime vastu Tema andestuse. Me ühinesime seitsmenda päeva adventperega.

Kuid mu isa keeldus meiega ühinemast. Ta jõi ikka edasi ja peksis ema. Kui isa nägi minu soovi Jeesusele kuuletuda, valas ta oma viha ka minu peale välja. See mõjutas mind negatiivselt. Ma ei suutnud koolitööle keskenduda ja ma ei käinud kolm kuud koolis, sest püüdsin isast eemale hoida.

Viimaks viis isa mind mõne kilomeetri kaugusel asuvasse linna, isast eemale. Ema soovis uut algust meie mõlema jaoks ja me kolisime sõprade juurde. Aga isa sai teada, kus me elame ja kolis ka meie juurde. Ta oli seal ainult kolm päeva, enne kui juhtus midagi halba. isa varastas maja omanikelt. Ta lahkus keset ööd majast metallämbrite ja muude asjadega, mida ta alkoholi ostmiseks müüs.

Ema otsustas viia mind kaugele, kus isa mind ei leia. Ta saatis mind mõneks ajaks vanavanemate juurde elama. Siis sai ta teada James Memoriali adventkoolist Lõuna-Indias. Ta otsustas, et see kool on minu jaoks parim paik ning ta viis mind sinna elama ja õppima. Ta töötab majahoidjana, et minu õppemaksu tasuda.

See kool on mind hariduses tõesti edasi aidanud. See on suurendanud ka mu teadmisi Jumalast ning andnud meelerahu. Nüüd olen 15-aastane ja mul on hea meel siin elada.

Kuid koolis ei unustanud ma isa. Iga päev palvetasin ma, et ta loobuks alkoholist ja annaks oma südame Jeesusele. Eelmisel aastal juhtus kõige hämmastavam asi – minu isa tunnistas patte ja kahetses halbu eluviise. Ta jättis joomise ja varastamise maha ning sai ristitud. Ta on nüüd seitsmenda päeva adventist. Ma olen väga õnnelik. Kuid ma palvetan ikka iga päev, et mu isa ei hakkaks enam kunagi jooma. Jumal vastab palvetele. Minu isa on uus inimene!

Ma ei tea, mis tulevikus juhtub. Aga ma olen kindel, et elu ilma Jeesuseta on katastroof. Elu koos Temaga on rahu ja õnn.

Ma armastan seda kooli, kus minusugused noored saavad koos õppida. Mõned on siia tulles seitsmenda päeva adventistid, teised on kristlased, kuid mitte adventistid ning mõned ei tea üldse, kes on Jeesus. Kuid me elame ja õpime koos ning paljud mu uutest sõpradest leiavad siin Jeesuse. See teeb meele rõõmsaks.

Osaga selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest toetatakse uue tüdrukute ühiselamu ehitamist James Memoriali adventkoolile. Praegune tüdrukute ühiselamu on vana ning vannitoad ei suuda täita saja tüdruku vajadusi, kes koos minuga seal elavad. Tänu uuele ühiselamule saab selles koolis elada ja õppida palju rohkem õpilasi. Pidage seda kooli meeles oma palvetes ja hingamispäevakooli misjoniannetustega. Aitäh teile.

Misjoniteated

  • James Memoriali adventkooli õpilastest 243 elab ühiselamutes. Umbes sada neist elavad vanas tüdrukute ühiselamus, mis ehitati palju väiksema elanikearvu jaoks. Selles on ainult viis vannituba, millest sealsetele elanikele ei piisa.
  • Osaga selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetustest toetatakse uue ühiselamu ehitamist, kuhu mahub rohkem tüdrukuid palju tervislikumasse ja elamisväärsemasse keskkonda.

Sõnum Lõuna-Aasia divisjoni hingamispäevakooli ja isikliku teenimise juhilt Hidayat Masihilt

VIIS ERILIST PROJEKTI

Lõuna-Aasia divisjoni ametnike, tööliste ja pühendunud koguduseliikmete nimel soovin tänada teid helde abi eest varasemates kolmeteistkümnenda hingamispäeva projektides.

Kõikväelise Jumala abil on seitsmenda päeva adventkoguduse töö Indias laienemas. Selle soodustamiseks oleme valinud selle kvartali kolmeteistkümnenda hingamispäeva annetuse jaoks viis erilist projekti. Soovime ehitada uue õppehoone kahele koolile, et saaksime rohkem lapsi harida. Samuti soovime ehitada kahele koolile tüdrukute ühiselamud. Tüdrukud elavad neis ühiselamutes, saavad hariduse ning neist tulevad ustavad adventistid, kes töötavad Issanda heaks. Samuti on meil vaja koolituskeskust, kus meie töölised ja vabatahtlikud saavad õppida, kuidas olla tõhusamad ja pühendunumad.

Palun annetage sel kvartalil heldekäeliselt, et viia lõpule need elumuutvad projektid Lõuna-Aasia divisjonis. Õnnistagu teid Jumal, kui jagate Jumala õnnistusi Tema töö jaoks.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat