Divisjoni laste- ja naistetöö juht tutvustas Tartus uusi progamme

Avaldatud 6.7.2017, autor Alla Nõmmik

17. juunil kogunesid lastetöö huvilised Tartusse, et õppida Segasumma kirikust. Segasumma kiriku idee sündis Inglise kirikus (Church of England), kus ühele grupile inimestele tundus, et nad ei jõua lasteni Jumalast rääkides. Seega proovisid nad midagi toredat igale vanusegrupile ning tulemuste põhjal saab öelda, et see oli edukas. Idee levis kiiresti laiemale ühe konfessiooni piiridest. Nüüdseks on mitmedki adventkogudused ettevõtmisega kaasa läinud ning Segasumma kirikut tehakse mitmetes riikides.

Balti unioonis on Segasumma kirik juba töös nii Lätis kui Leedus. Need erilised teenistused leiavad aset tavaliselt kord kuus. Kõik huvitatud liikmed saavad olla abiks, aidates kaasa ettevalmistustel, läbiviimisel või pärast üritust. See on midagi, mida kogudus saab teha oma kogukonna jaoks. Tartus viis koolitust läbi Clair Sanches Schutte, kes on Trans-Euroopa divisjoni laste- ja naistetöö juht. Ta rääkis, kuidas inimesed on tänu Segasumma kirikule Jeesuse vastu võtnud, kuidas nad on leidnud enda jaoks usklike kogukonna, kuhu kuuluda ning kuidas nende elud on muutunud selle tulemusena paremuse poole.

Tartu koguduse liikmetele meeldis koolitus väga. Koguduse pastor Hele Kulp usub, et Segasumma kirik on hea võimalus kogukonda jõudmisel. Samas näeb ta selle läbi ka võimalust, kuidas koguduse liikmed saaksid kogeda suhtlust inimestega väljastpoolt ning täita Jeesuse käsku minna ning teha jüngreid. Lisaks paljude palvete vajalikkusele mõistab Hele ka kui palju on vaja planeerimist, vastutust ning pühendunud töö tegemist. Aga ta on lootusrikas, et Jumala abiga on kõik võimalik. Koguduse lastetöö juht Annika Kaljuve tahab planeerimisega algust teha septembris ning lisaks talle usuvad ka paljud teised noored koguduseliikmed, et see on hea viis, kuidas kutsuda lapsi kirikusse.

Järgmisel päeval, pühapäeval, olid mitmed naised üle Eesti kokku tulnud, et õppida programmist Tüdrukud Jeesusele. See on mentorluse viis, mis aitab koguduse naisi suunata ning aidata noori tüdrukuid. Programm on välja töötatud Clair Sanches’e poolt. Clair ütleb, et paljud inimesed on jäänud kirikusse selle pärast, et keegi märkas neid, tuli rääkima ja kuulama; keegi, kes hoolis.

Programm koosneb viiest osast: piibliõpe, palve, käelised tegevused ja teenimine, tervis ja elustiil ning sotsialiseerumine. Õppepäev algas loova piibliõppega. „Sa ei saa anda teistele seda, mida sul omal ei ole,“ ütleb Clair ning julgustab kõiki leidma oma lemmik piibliõppe meetod, et me alati ka ise tahaksime rõõmuga õppida Jumala Sõna. Üheskoos tehti mitmeid programmis olevaid tegevusi ning need olid väga põnevad ja kaasahaaravad. Laura Kangurile Tallinna koguduserajamise pistikust meeldis eriti treeningu praktiline pool, mida saab tema arvates tulevikus kindlasti ka tüdrukutega teha. Ly Kaasik Rakvere kogudusest mõistis koolituse tulemusena, kui oluline on individuaalne töö inimestega. Samuti sai ta palju häid mõtteid, mida kasutada laste ürituste korraldamisel. Nii Laura kui Ly peavad oluliseks järjepidevust ja pühendumist sellises töös.

Me kõik oleme väga tänulikud Jumalale Clairi pühendumise ja talentide eest. Meie unioonis on Clair jälle novembris, kui ta tutvustab Lätis Tüdrukud Kristusele koolitust.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat