Meie Aja kolleegium pidas nõu

Avaldatud 6.6.2017, autor Averonika Beekmann

Teisipäeval, 6. juunil sai Türil kokku Meie Aja kolleegium, kuhu lisaks toimetaja Averonika Beekmannile kuuluvad Mervi Kalmus, ajakirja kujundaja Kaile Tuvi, Andres Ploompuu, Jaanus-Janari Kogerman ning liidu kommunikatsioonijuht Vallo Põldaru. Kokkusaamise eesmärk oli mõelda uue aastaringi teemadele ning potentsiaalsetele autoritele.

Koguduse kuukirja Meie Aeg iga numbri fookuses on üks koguduse põhitõdede, üleilmse adventkoguduse arengupunktide või kristliku pühitsuseluga seotud teema, mil on tavaliselt kirjutatud kaks teksti. Meie Aeg tänab mööduva aastaringi (2016. septembrist kuni 2017. aasta augustini) kaastöölisi, kes on ajakirja kirjutanud kas fookusetekste või muid rubriike.

Meie Aeg jätkab samasuguse ülesehitusega: igas numbris on keskne teema, millele lisanduvad tavapärased rubriigid: Kogemuste kotike, kogudus, pere- ja terviserubriik, lastele Silmatera, intervjuud välismaal elavate eestlastega, koguduse ajalugu, kirjakoht, Vana Testamendi kaanon, hingamispäevakool, järjejutt ning epiloog. Praegustest rubriikidest lõpetab hingamispäevakooli rubriik, mille viimane selle seeria tekst ilmub augusti ajakirjas. Uue aastaringi fookusteemade seas on ülistamine, vaimuannid, adventkoguduse ajalugu ja olevik Eestis, reformatsioon, uuestisünd, haridus, ülestõusmine, lein ja surnute olukord, kogudusetööle pühendumine...

Teisipäevasel nõupidamisel otsustati ellu kutsuda uus kolumn, mille mõte on siduda vaimulik elu maailmas toimuvaga ning uurida nende kahe kokkupuutepunkte, nõnda et Meie Aeg peegeldaks meie aega. Oluline teema on seotud ka koguduste kasvamise ja arenguga, millele ajakirja veergudel lähiajal eriliselt pühendutakse – esimene selle seeria artikkel ilmub Mervi Kalmuse sulest juba kohe ilmuvas, juuni ajakirjas. Veel ühe värske mõttena võeti plaani intervjueerida Eesti liidu kõiki töötajaid, see seeria saab alguse lähiajal.

Meie Aega hakati välja andma 1930. aastal, II ilmasõja ajal ajakirja väljaandmine katkes ning tegevus taastati 1989. aastal, mil Meie Aeg oli Tartu koguduse infolehe formaadis. Alates 1990. aastast oli Meie Aeg taas Eesti liidu ajakiri, kuid 1995. aastal katkes Meie Aja ilmumine. Uuesti hakkas Eesti liit ajakirja välja andma 2001. aastal. 2018. aasta veebruaris ilmub 21. sajandi 200. Meie Aeg.

Iga kuu värske Meie Aeg on kogudustes kuu teisel hingamispäeval, ajakirja üksiknumber maksab 2 eurot. Ajakirja saab tellida ka pdf-formaadis. Nii paber- kui e-ajakirja tellimisinfo on siin. Järgmine Meie Aeg ilmub eeloleval hingamispäeval, 10. juunil. Seekord on ajakirja fookuses kümnise teema.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat