Läti adventistid kutsusid maratonil kõiki üles järgima Jeesust

Avaldatud 4.6.2017, allikas TEDNews

Läti pealinna Riiga tuli kokku üle saja adventistist jooksja. Osalejad tulid kõikjalt Lätist, noorim neist 4-aastane ning vanim hämmastavad 93 aastat vana. Nad kõik osalesid pühapäeval, 14. mail toimunud 27. Lattelecom’i Riia Maratonil. Neil ühendas üks eesmärk: olla tunnistuseks!

Adventistidest jooksjad olid kõik riietunud helesinistesse T-särkidesse, millel seisis pilkupüüdev loosung: „Ära järgne mulle, vaid Jeesusele“. Jeesusest rääkimine ja selle sõnumi nähtavaks tegemine oli peamine eesmärk maratonil osalemiseks.

Riia, Läti pealinn, on kaunis linn. Päikseline päev andis kena vabanduse end toast välja ajada ning osaleda maratonil ja nautida autovaba linna. Igaüks sai valida raja pikkusega 6, 10, 21 või 42 kilomeetrit. Kogu võistluse vältel levis sõnum Jeesusest.

„Me usume, et teised jooksjad märkasid seda lauset ja ainult Jumal teab kuidas need südamed saavad muudetud selle mõtte kaudu - mida tähendab Jeesust järgida,“ ütleb Andis Āriņš, Riia esimese adventkiriku misjonitöö koordinaator. Tema juhitava tööharu eestvedamisel saigi selline ettevõtmine tehtud. T-särgid reklaamisid ka kiriku veebilehte, andes võimaluse lisainformatsiooni hankimiseks.

See maraton jääb adventistidele meelde ka asjaolu tõttu, et nad töötasid kõik koos ühise eesmärgi nimel ning alustasid jooksu ühiselt, ühtse meeskonnana. „Ma ei ole kunagi varem maratonil osalenud,“ tunnistas Mārtińš Subatovičs, Riia esimese adventkoguduse abipastor. „Ma polnud enam tükk aega jooksnud. Ma pole jooksuharrastaja, osalesin vaid seetõttu, et see on kogukonna teavitamise projekt.“

Daumants Kleimanis, Läti noortetöö juht, nägi ettevõtmises head võimalust välja paista kui linn, mis on ehitatud mäe otsa, sest nii on ka Jeesus meid õpetanud, rääkimata adventistide tervisepõhimõtetest ja adventistide holistliku elustiili propageerimisest. Teised väsinud jooksjad tunnistasid, et nautisid treeningut, aga ka seda erilist ühtsustunnet ja rõõmu, mille andis koos jooksmine Jeesuse pärast.

Rohkem pilte saad vaadata siit.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat