Tallinnas räägiti vaimumaailma ohtudest meie ümber

Avaldatud 1.6.2017, autor Mariin Tasang

Maikuu viimasel nädalavahetusel toimusid Tallinnas MyFitnessi kontoriruumides loengud koondteemal „Vaimumaailma ohud meie ümber”. Ohtudest ja oma kogemustest rääkisid Eha Lobjakas, Rein Käsk ja Olavi Laur.

Okultism kätkeb endas kõike mis seotud:

  • luupainajatega
  • kummitustega
  • selgeltnägijatega
  • kristallidega
  • auradega
  • UFO-dega
  • astroloogiaga
  • numeroloogiaga
  • esoteerikaga
  • üleloomulike võimetega
  • jne.

Ennustamine/astroloogia töötoas kutsus Eha meid üles suhtuma nendesse teemadesse nulltolerantsiga. Kui me jätame ukse praokile, ilmutame natukenegi huvi okultistlike teemade suhtes, tuleb Saatan ja lööb pauguga ukse lahti. Pealtnäha süütu soov teada, mida tulevik toob kätkeb endas palju ohtusid.

Enne kui Eha Lobjakast sai kristlane, tegeles ta okultistlike asjadega. Kasvanud üles mittekristlikus peres, ei olnud tal aimugi, milliseid ohte see endaga kätkeda võib. Toetudes oma kogemustele pani Eha kõigile südamepeale: „Ärge tegelege millegagi, mis on seotud okultismiga”.

Mis on halba selles, kui ma tean tulevikku?

  • Meie oma tänase kogemuse juures ei ole valmis tegelema tuleviku sündmusega. Jumal valmistab meid samm-sammult tuleviku jaoks ette ning kui olukord kätte jõuab, suudame seda lahendada.
  • Teades ette tulevikku valdab meid juba eos hirm ja paanika, mis võib meid panna mõtlematult tegutsema.
  • Ennustaja viskab meid lihtsalt pea ees vette. Uju. Ta ei ole meie kõrval, ei aita meid sellest olukorrast läbi minna. Nõiad ja posijad külvavad ainult hirmu.
  • Raamatus „Võitlus Barbie pärast” rullub lahti lugu noorest, kristlikus peres kasvanud tütarlapsest, kes sõbrannade õhutusel läheb nendega koos ennustaja juurde. Ennustaja sõnade kohaselt kaotab ta oma lähedase. Tüdruk seob selle ennustuse oma kaksikutest õe ja vennaga ning asub neid paaniliselt kaitsma, mille tagajärjeks on stress ja ohtlikud olukorrad, mis muidu oleks olemata olnud.
  • Piibel on samuti täis tulevikku suunatud prohvetikuulutusi. Nende prohvetikuulutuste eesmärk on aga meid kinnitada ja julgustada – Jumal teab, mis toimuma hakkab ning ta valmistab meile väljapääsu. Me ei ole üksi, Jumal on meie kõrval.

Kust ennustaja oma informatsiooni saab?

  • Mängu on segatud kurjad üleloomulikud jõud. Ennustajale tuleb lihtsalt teadmine, mida ja kuidas öelda.

Rein Käsk jagas meiega tõestisündinud lugusid, kuhu olid kaasatud kurjad vaimud. Siin on mõned Reinu näited:

  • Mustlane ennustas sõtta minevale noormehele, et ta tuleb sealt elusa ja tervena tagasi, abiellub, neile sünnib kaks last ning pärast kümmet abieluaastat naine sureb ja mees abiellub uuesti. Kuni naise surmani läks kõik täpselt nii nagu ennustatud. Mees väljus sõjast vigastusteta, abiellus, neile sündis kaks last ja kümnendal abieluaastal jäi naine raskelt haigeks. Mees põlvitas koos lastega naise voodi juurde ja palus Jumalalt naisele elupäevi. Mustlase ennustus katkes. Jumal kuulis nende palvet ning mees elas oma naisega vanaduseni koos.
  • Saaremaal oli üks õde, kelle sõbrannad tegelesid spiritismiga, nad kutsusid ka teda osalema ning ühel päeval tüdruk läks. Sõbrannad kutsusid temaga vestlema tüdruku „vanaema“. Vaim oskas vastata kõigile küsimustele, ka neile, mida sai teada ainult vanaema. Siis küsis tüdruk „vanaemalt”: „Kui vanalt sa kirjutama/lugema õppisid?” Selle peale tuli vaimult vastus: „Mine ******” - tema vanaema oli olnud kirjaoskamatu.
  • Haapsalus oli mees, kes käsi peale pannes suutis teisi ravida. Ühel päeval pöördus ta Reinu poole palvega, et ta tema pärast palvetaks. Meest külastasid öösiti poltergeistid (märatsevad vaimud). Rein selgitas mehele, et teda terroriseerib seesama vaim, kelle abil ta tervendab. Inimene pidi tegema valiku, kas loobuda tervendamisest ja paluda Jumala abi öiste sündmuste osas või jääda vanade harjumuste juurde. Kahjuks valis mees viimase variandi.

Töötoa vestluses rääkis Rein spiritismi olemusest ja ajaloost.

Spiritism tugineb usul, et on olemas hauatagune elu ja surnutega on võimalik kontakti saada. Usutakse, et vaimud on üldiselt kahjutud ja sõbralikud ning võivad elavaid aidata. Spiritism ise sai alguse Ameerikas 1848. aastal – kõigest neli aastat pärast adventliikumise algust.

Kes on minu kaaslane kaadri taga?

Küsimusele „Kes on minu kaaslane kaadri taga?“ otsis Piibli kaudu vastust Olavi Laur. Piibel on meie elu kasutusjuhend. Sealt leiame me vastused kõigile küsimustele sealhulgas vaimumaailma puudutavatele teemadele.

Saatan ei sõdi inimesega kuni Jumal on tema juures, aga ta üritab kõigest väest meid Jumala juurest eemale tirida. Kui me eemaldume Jumalast, muutume Saatanale kergeks sihtmärgiks. Ta otsib pidevalt viise, kuidas inimesi oma meelevalla alla saada. Meie pärast käib pidev võitlus.

Olge kained, valvake! Teie süüdistaja, kurat, käib ringi nagu möirgav lõvi, otsides, keda neelata.  (1Pt 5:8)

  • Läbi sajandite on erinevad inimesed ennustanud maailmalõppu, mida siiani ei ole veel saabunud. Mida ütleb Piibel – millal maailm lõpeb?

Seda päeva või tundi ei tea aga keegi, ei taeva inglid ega Poeg, vaid Isa üksi. Sest nii nagu olid Noa päevad, nõnda on Inimese Poja tulemine. Sest nii nagu inimesed olid noil päevil enne veeuputust - sõid ja jõid, võtsid naisi ja läksid mehele selle päevani, mil Noa läks laeva, ega taibanud midagi, enne kui tuli veeuputus ja võttis kõik nad ära -, nõnda on ka Inimese Poja tulemine.  (Mt 24:36-39)

Jumal on oma Sõnas selgelt öelnud, et keegi peale Isa ei tea, millal maailma lõpp saabub. See tabab meid ootamatult.

Saatana inglid esinevad tihti surnud inimeste vaimudena. Nad teevad seda nii veenvalt ja väga paljud inimesed usuvad siiralt, et nende kadunukesed võtavad nendega teispoolsusest ühendust.

Ja Issand Jumal valmistas inimese, kes põrm on, mullast, ja puhus tema ninasse eluhinguse: nõnda sai inimene elavaks hingeks. (1Ms 2:7)

Eluhingus on nagu elektrivool. Asi ärkab „ellu“ siis, kui vool sisse lasta.  Võtame näiteks valguse – valgus ei ole elekter, aga kui elektrit ei ole, siis ei ole ka valgust. Kui eluõhk ära võtta, siis inimene lakkab olemast. Piibel ei jäta meile kaksipidi arvamust – kui inimene sureb, siis teda enam ei ole.

Sest elavad teavad, et nad peavad surema, aga surnud ei tea enam midagi ja neil pole enam palka, sest mälestus neist ununeb.  Niihästi nende armastus kui viha, samuti nende armukadeduski on ammu kadunud ja neil ei ole iialgi enam osa kõigest sellest, mis päikese all sünnib.  (Kg 9:5-6)

Inimene on surnud senikaua, kuni Jumal ta ise ellu äratab.

Meie ei taha aga, vennad, et teil jääks teadmata nende järg, kes on läinud magama, et teie ei oleks kurvad nagu need teised, kellel ei ole lootust.  Sest kui me usume, et Jeesus on surnud ja üles tõusnud, siis usume ka, et Jumal äratab Jeesuse kaudu üles need, kes koos temaga on läinud magama.  (1Ts 4:13-18)

Piibel mõistab okultismiga tegelemise hukka

Kui sa jõuad sellele maale, mille Issand, su Jumal, sulle annab, siis ära õpi tegema nende rahvaste jäledusi!  Ärgu leidugu su keskel kedagi, kes laseb oma poega ja tütart tulest läbi käia, ei ennustajat, pilvestlausujat, märkide seletajat ega nõida,  ei manajat, vaimude ja tarkade küsitlejat ega surnutelt nõu otsijat!  Sest igaüks, kes seda teeb, on Issandale jäle, ja nende jäleduste pärast ajab Issand, su Jumal, nad ära sinu eest. Ole laitmatu Issanda, oma Jumala ees! Sest need rahvad, keda sa ära ajad, kuulavad pilvestlausujaid ja ennustajaid, aga sinule ei ole Issand, su Jumal, selleks luba andnud. (5Ms 18:9-14)

Kui sa oled seotud nende teemadega, siis nüüd on õige aeg lahti lasta. Viska minema kõik, mis sellega seondub. Palveta ja palu Jumala abi, et uks kinni lüüa.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat