Liidu nõukogu koosolekust - 02.05.2017

Avaldatud 8.5.2017

Päiksepaistelisel teisel mail kogunes Madara 29 kontoris liidu nõukogu oma korrapäraseks koosolekuks. Seekordset nõukogu koosolekut alustas Andres Ploompuu palvusega, kus ta arutles Habakuki näitel faktidest ning usust meie suhtes Jumalaga. Meie ootaksime Jumalalt pidevalt justkui tõestust ja fakte, kuid Jumal soovib, et elaksime usust.

Esimene arutelu toimus hiljuti valminud pastorite ordinatsioonikava valguses. Nimelt näeb kava ette moodustada ordinatsioonikomisjon, mis koguneb vähemalt kord aastas ning teeb kokkuvõtte kõigi arengust, kes ordineerimise suunas liiguvad. Ordinatsioonikomisjon annab oma soovitused ja koostatud ülevaate edasi Liidu nõukogule. Liidu nõukogu valis ordinatsioonikomisjoni koosseisus Ivo Käsk, Andres Ploompuu, Rein Kalmus ja Vadim Skrypiy.

Liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman esitles veel auditeerimata 2016. aasta liidu finantsaruannet. Finantsaruande valmimine viibis nõnda kaua kirikusisese raamatupidamistarkvara vahetuse tõttu. 2016. aastal kasvas kogutud kümnis võrreldes eelmise perioodiga 6%. Nõukogu sai ülevaate ka käesoleva aasta kahe esimese kuu eelarve täitmisest. 

Nõukogu võttis teatavaks Terve Elu Keskuse stardiks eraldatud esimese rahaeraldise kasutamise ja otsustas eraldada järgmise osa planeeritud 35000 eurosest kogusummast. Keskuse starti toetatakse Balti Uniooni kaudu laekuvatest Tallinna linnamisjoni kümnisevahenditest. Lisaks said nõukogu liikmed ülevaate misjonäride Hannah ja Delfred Onde töö rahastamise olukorrast.

Ilja Mirošnitšenko on avaldanud soovi liidu nõukogust tagasi astuda. Seoses muutustega tööelus ei ole Iljal enam võimalik osaleda liidu nõukogu koosolekutel. Liidu nõukogu tänab Iljad osaluse ja kaastöö eest. Nõukogul on soov esimesel võimalusel vabanenud liikmekoht täita. 

Taas olid nõukogu päevakorras Samliku laagripaiga väljaehitamisega seotud tööd. Hetkel on oluline samm leida sobiv projekteerija ning koostöö käima saada. Otsingud sobiva projekteerija osas jätkuvad.

Veebruarikuu koosolekul moodustas liidu nõukogu komisjoni, mille ülesandeks on läbi mõelda liidu ja uniooni vaheline koostöö ja rollid ning esitada oma nägemus liidu nõukogule. Komisjon esitas nõukogule vahearuande ja küsis heakskiitu võetud suunal töö jätkamiseks. Kui komisjon on oma tööga valmis saanud, suhtlevad liidu esindajad sel teemal edasi meie kaastöölistega Balti unioonis.

 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat