Ülemaailmne adventkogudus valis uued hingamispäevakooli ja noorteosakonna juhid

Avaldatud 3.5.2017, allikas Adventist Review

Pildil: Ramon Canals (vasakul) ja Gary Blanchard (paremal) valiti töölisteks Peakonverentsi kevadisel töökoosolekul 11. aprillil.

Peakonverentsi kevadisel töökoosolekul Ameerika Ühendriikides Marylandi osariigis Silver Springis asuvas peakorteris valiti kahele ülemaailmsele tööharule uued juhid.

Ramon Canals teenis Peakonverentsi hingamispäevakooli ja isikliku teenistuse osakonnas asedirektorina- nüüd valiti ta osakonna uueks juhiks. Samuti sai Gary Blanchardist, kes senini juhtis noortetööd Texase liidus, nüüd Peakonverentsi noorteosakonna juht. Canals vahetab välja endise juhi Duane McKey, kes määrati hiljuti AWR-i (Adventistide Ülemaailmse Raadio) presidendiks. Blanchard asub tööle Gilbert Gangy asemel, kes soovis naasta oma kodudivisjoni.

Järgnev on tutvustus mõlema uue juhi eluloost ja seisukohtadest.

Kirglik misjonitööline

Ramon Canals sündis Dominikaani Vabariigis, kuid kasvas üles New Yorkis. Tal on usuteaduste bakalaureusekraad Kesk-Ameerika adventülikoolist Alajuelas, mis asub Costa Rical ning MA ja DM kraadid Andrewsi Ülikoolist.

Canals, kes teenis aastaid Põhja-Ameerika divisjoni New Jersey liidus kohaliku pastorina, on ka kogenud misjonitööline, pastorite ühenduse juhiabi ja hispaaniakeelse osakonna koordinaator.

Alates oma valimisest asedirektoriks osakonnas, mida ta nüüd juhib, on Canals töötanud divisjoni, uniooni ja liidu juhtidega, et levitada kõigi liikmete kaasatuse (TMI) ideed. TMI on ülemaailmse koguduse algatus, mille eesmärk on kaasata iga koguduseliige adventkoguduse misjonitöösse.

Evangelistina on Canals viinud läbi evangeelseid koosolekuid Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Ameerikas, Kariibi mere saartel, Euroopas, Aasias ja Aafrikas. Samuti on ta aidanud koolitada hingamispäevakooli õpetajaid ning pidanud seminare juhtimiskonverentsidel maailma eri paigus.

Hetkel lööb Canals kaasa uue hingamispäevakooli materjali (My Bible Guide) väljatöötamises.

“Pean suureks auks teenida oma Issandat ja see teeb mind alandlikuks,” ütles Canals pöördumises ajakirjale Adventist Review pärast uuele ametikohale valituks osutumist. “Jumala armust on mul eesõigus teenida ning paluda Püha Vaimu väljavalamise pärast... liikudes edasi põlvili.”

Oma uutest tööülesannetest rääkides selgitas Canals oma prioriteete. Ta rõhutas, et Jeesuse käsk minna ja “teha jüngriteks” nõuab lihtliikmete misjonitööks ettevalmistamist. “Hingamispäevakool on jüngrite tegemise koht,” sõnas ta.

Canals loodab julgustada hingamispäevakooli klasse olema oma kogukonnas aktiivsed. “See on üks võimalus, mille kaudu motiveerida, õpetada välja ja varustada erinevate keelte või etniliste tagapõhjadega inimesi täitma Kristuse kutset,” ütles ta.

Kirglik julgustaja

USA kirdeosariigist Maine’ist pärit Gary Blanchard on teeninud kogudust pastori ja juhina enam kui 20 aastat. Enne kutset Texase noortejuhiks saada 2012. aastal teenis ta pastorina pooltosinas osariigis.

Blanchard, kel on usuteaduste kraad adventülikoolist Southern Adventist University, ning viimane aasta jäänud magistrikraadi (Masters of Divinity) omandamiseni, peab ennast seitsmenda päeva adventistist kristlaseks, “kes usub kogu südamest meie missiooni ja sõnumisse”. Just selles kontekstis näeb ta noori võtmeisikutena koguduse missiooni elluviimisel. Tema roll juhina on seda soodustada ning esile tuua.

“Üle kõige meeldib mulle suunata juhte ja innustada noori kolme ingli sõnumi kaudu,” ütles Blanchard. “Korralduslikud algatused, mis õpetavad noored õigel viisil välja teenismistöö jaoks, on suurepärased.”

Texase liidus oma tööülesandeid täites järgis Blanchard väsimatult oma osakonna motot: “Välja õpetada töölisi Meistri heaks”. “Kõik, mida oleme viimase viie aasta jooksul teinud, on rajatud sellele lihtsale, kuid kindlale misjonimõttele,” lausus ta.

Blanchard selgitas, et Texase liidu noorteosakonna juhtmõte aitas tema tiimil otsustada prioriteetide üle ja valida lähenemisviise. See pani nad välja arendama kahte noortele mõeldud evangelismiprojekti (“SENT” ja “GLAD REAPER” - “Saadetud” ja “Rõõmus lõikaja”). Praeguseks on avaliku misjonitöö ja teenimise jaoks saanud väljaõppe ligikaudu 1000 noort, kes on “abistanud kohalikke pastoreid Kristuse töös oma kogukonnas,” kirjeldas Blanchard.

Nüüd, olles üleilmsel tasandil, loodab Blanchard koguda teavet neilt, kelle juhiks ta on saanud. Seejärel soovib ta visandada saadud info põhjal suuna ja eesmärgi ning asuda tööle juhtide, tiimide ja üksikisikute kaasabil. “Luban töötada kõvasti, et olla õnnistuseks Jumala armastatud noortele üle kogu maailma,” ütles ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat