Soe külastajate vastuvõtt koguduses - oluline samm liikmeks saamisel

Avaldatud 2.5.2017, allikas Adventist Review

Neile, kes arutlevad, kuidas tänapäevane televisiooniülekannete, Facebooki ja virtuaalmeedia vahendusel tehtav misjonitöö sobib kokku inimesega isiklikult suhtlemisega, saab näiteks tuua loo Leidiane Santosest ja tema perekonnast. See on viis, mis on eristanud kogudust Uue Testamendi aegadest.

Pärast mõnda aega kestnud piibliõpet ja kirikus käimist ristiti Santoste perekond hingamispäeval, 28. jaanuaril. Lugu sellest, kuidas nad Parque Figueira Grande São Paulo seitsmenda päeva adventistide kirikusse sattusid on aga päris huvitav.

Kahe aasta vältel vaatasid Leidiane Santos ja tema pereliikmed Brasiilia adventistide telejaama Novo Tempo saateid. Nende lemmiksaate “Arena do Futuro” kõneleja, pastor Luís Gonçalves, julgustas vaatajaid külastama adventkogudust ja Leidiane pidas seda meeles.

“Olin alati palvetanud, et Issand näitaks, milline koht oleks meie jaoks õige,” ütles Leidiane. Santoste pere oli käinud teistes kogudustes, kuid midagi jäi puudu.

Puuduv mõõde peitus Parque Figueira koguduses. Esimesena külastas seda José Vieira Santos, Leidiane’i abikaasa. Naise sõnul “võeti teda väga hästi vastu” ning see andis talle tõuke samuti minna.

Leidiane meenutab, et olles kiriku uksest sisse astunud, “tundsin end nagu kodus. Mu süda rõõmustas ja ma ütlesin, et see on õige kogudus, sest meid võeti väga hästi vastu. Kõigil oli hea meel meid näha. Nad tervitasid meid. Inimese elus on aegu, mil vajame sõbralikku sõna, ja mina leidsin selle siit.”

Pildil: Leidiane Santose ristimine São Paulos, Brasiilias. (Foto: Erakogu)

Uute tulijate ja külastajate lahket vastuvõtmist on Lõuna-Ameerika divisjonis viimastel aastatel eriliselt rõhutatud. Rafael Rossi, divisjoni kommunikatsioonitöö juhi sõnul on oluline meenutada, et uustulnukad ei pruugi kedagi koguduseliikmetest tunda.

“Selline rõõmus tervitamine ei saa olla mehhaaniline, vaid peaks väljendama külalislahket hoiakut,” selgitas Rossi. Tema sõnul on adventistid “kutsutud levitama evangeeliumi, et ka teised võiksid kohtuda Jeesusega nii nagu meie seda teeme. Ja seetõttu peamegi hoolima ja tervitama inimesi nii, et nad võiksid näha, mida Kristus kord meie elus tegi.”

Varsti pärast esimest kirikus käimist alustasid Santosed koos kahe Parque Figueira koguduse abielupaariga piibliuurimist, käisid regulaarselt teenistustel ja osalesid teistes ettevõtmistes. Nad leidsid adventistidest sõpru ja said nendega kokku ka väljaspool teenistuste aegu.

Sellest esimesest korrast, kui nad üle adventkoguduse ukseläve astusid, möödus seitse kuud,  kui nad ristiti. Kõik pereliikmed on nüüd aktiivsed: Leidiane on hingamispäevakooli õpetaja, José laulab kooris ja lapsed löövad kaasa rajaleidjate tegemistes.

“Olen täna lausa elevil, sest võin tunnistada rõõmust ja rahust, mida mul enne ei olnud,” ütles Leidiane.

Roberto Roberti, piiblitööline, kes võtab ühendust adventkoguduse Facebooki leheküljel kontakti otsivate inimestega, rääkis Leidianega enne nende kirikusse tulemist ja pakkus internetipõhist piibliõpet. See oli ka üheks sammuks, mis toetas kogu perekonna otsust minna kohale ja ühineda kogudusega.

Roberti, kes viis 2016. aastal läbi 2000 veebipõhist piibliõppekursust, rõhutas iga liikme suurt vastutust sellise õhustiku loomisel, et need, kes koguduse juurde tulevad, võiksid tunda end hästi vastuvõetuina.

“Vaatamata igapäevasele kontaktile inimestega internetis pole miski parem silmast silma kohtumisest. Nii on vastuvõtt põhiline, sest Facebooki kaudu püüame näidata, kui oluline see inimene Jumalale ja kogudusele on. Kui neid ei võeta vastu armastavalt, riskime võimalusega, et nad ei tule kunagi tagasi,” lisas ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat