Liidu nõukogu koosolekust - 30.01.17

Avaldatud 2.2.2017

30. jaanuaril kogunes liidu nõukogu oma käesoleva aasta teisele koosolekule Tallinnas, Mere puiestee kirikus.

Terve Elu keskus

Mahukamaks päevakorra osaks olid seekord SA Kristliku Pere- ja Tervisekeskuse töö planeerimisega seotud teemad. Tondi 26, Tallinn avatava keskuse nimeks on keskuse loojad valinud Terve Elu keskus. Liidu nõukogu koosolekul osalesid keskuse tööga seotud inimestena Inna Kangur – keskuse juhataja, Taavi Käsk – keskuse majandusjuht ja Angelika Käsk – üks keskuse tulevastest töötajatest.

Liidu nõukogu tutvus Terve Elu keskuse äriplaaniga ning otsustas täiendava stardikapitali eraldamise. Keskuse sisustamiseks ja töö alustamiseks on liit saanud umbes 40 000 eurot vahendeid Balti Unioonilt Tallinna linnamisjoni jaoks mõeldud vahenditest. Osa neist vahenditest läheb vabatahtliku misjonäriperekonna Hannah ja Delfred Onde toetuseks, kes elavad ja tegutsevad samuti Terve Elu keskuse juures.

Terve Elu keskuse missiooniks on luua ja pakkuda teenuseid ja keskkonda, mis toetavad meie inimesi mittetoimivatest käitumismustritest ülesaamisel ning terve eluviisi kujundamisel igas mõttes. Eesmärk on kaasa aidata, et meie inimesed oleksid terved ihult, hingelt, vaimult ja suhetelt. Ülimas mõttes soovib Terve Elu keskus juhtida meie inimesi kohtuma elava Jumalaga.

Oma missiooni täites pakub keskus erinevaid teenuseid. Äriplaanis loetletud teenused on: hingehoiuteenus, perekonna psühhoteraapia, individuaalne psühhoteraapia, laste psühhoteraapia, grupiteraapia, koolitused, loengud, massaaž lastele ja täiskasvanutele, helivoodi, ravivõimlemine, lihastreening, seisutreening puuetega lastele, toitumisnõustamine, pikaajaliste töötute rehabilitatsioon, kasutatud kaupade pood, mille töötajad toimivad ka keskuse administraatoritena.

Terve Elu keskuse esimese viie aasta eesmärkide hulgas on:

  • Saavutada keskuse isemajandamine kolme tegutsemisaastaga.
  • Saavutada usaldusväärsus, tuntus ja klientuur.
  • Kaasata keskuse töösse (töötajad, teenuseosutajad, vabatahtlikud) 20-30 Tallinna koguduste liiget.
  • Pakkuda keskuse ja selle tegevuste näol tekkivate ressursside ja kontaktide näol kogudustele võimalust teenida kogukonda ning kasvulava uute koguduste rajamisele Tallinnas.

„Tahaks olla hea külvaja ja siis vaadata, kuidas Jumal kasvatab,“ ütles keskuse juhataja Inna Kangur. „Edasi tuleb ka saaki koristada ja palume sellekski Jumalalt rõõmsat jaksu.“

Esimesed tegevused hakkavad keskuses aset leidma plaanide kohaselt alates 20. veebruarist. Keskuse loojate sõnul on kõikide keskuse äriplaanis kirjeldatud põhiteenuste käivitamiseks olemas eelkokkulepped töötajate ja teenuseosutajatega. Samuti kinnitavad keskuse juhid, et on olemas kõik eeldused keskuse töö hoogsaks käivitumiseks.

Liidu esimees Ivo Käsk edastab üleskutse kõigile koguduseliikmetele kanda Terve Elu keskuse töö planeerimist ja algust palveis. „Oodatud on kõigi koguduseliikmete palved ja huvi,“ kinnitas Ivo.

Praegu on tulevase keskuse ruumides käimas usinalt ehitustööd. Keskuse ruumide ostmise ja keskuse tööks kohandamiseks (ümberehitus- ja remonttööd) sai liit toetust ülemaailmse adventkoguduse nn 13. hingamispäeva annetuse fondist summas 180 000 eurot. Liit lisas omaosalusena 120 000 eurot.

Liidu nõukogu kiitis heaks ka taotluse esitamise peakonverentsi linnaliste mõjukeskuste (Urban Centers of Influence) rajamise fondile keskuse töö laiemaks käivitamiseks vajalike investeeringute tegemiseks.

Liidu ehitusfondi kogutavad annetused

2017. aastal kogutakse kõikides Eestimaa adventkogudustes neli korda annetusi liidu ehitusfondi. Liidu nõukogu otsustas neist kahe esimese sihtotstarbe:

  • 25. märtsil kogume annetusi Pärnu kogudusemaja õueala korrastamiseks ja uue kuuri ehitamiseks;
  • 10. juunil kogume annetusi Kuressaare kogudusemaja saali põranda vahetamiseks.

Liidu töötajate täiendõppe raamistik

Liidu nõukogu kinnitas liidu töötajate täiendõppe raamistiku. Pideva täiendõppe põhimõtted tulenevad ülemaailmse adventkoguduse praktikast ja tööjuhistest. Ametialased õpingud lõpetanutele on värskuse säilitamiseks vajalik pidev enesetäiendamine. Liidu töötajate täiendõpet on ikka ja püsivalt korraldatud. Värskelt kinnitatud täiendõppe raamistik teeb eesmärgid konkreetsemaks, märkides maha iga-aastased minimaalsed täiendõppe mahud.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat