2017. aastasse on planeeritud rekordiliselt 113 000 evangeelset koosolekut

Avaldatud 3.2.2017

2017. aastal peetakse 113 000 evangeelset koosolekut, mis on enneolematu arv. Neid korraldatakse üle kogu maailma seoses adventkoguduse pingutustega levitada Jumala Sõna läbi kõigi liikmete kaasatuse programmi (Total Member Involvement).

“Aga kõigi kiikmete kaasatus (TMI) ei ole ainult ühekordne sündmus,” ütleb Duane McKey, adventkoguduse hingamispäevakooli ja isikliku teenistuse osakonna juht, kes on ka Ted Wilsoni (ülemaailmse adventkoguduse president) assistent TMI programmis.

Evangeelne seeria algab veebruari alguses ning seda peetakse 4300 erinevas kohas Rumeenias, Armeenias, Bulgaarias, Gruusias, Moldovas, Ukrainas ja Venemaal. McKey sõnul on seminar kohalike koguduseliikmete palvete ja ettevalmistuste haripunkt ning kindlasti jätkub nende töö ka pärast koosolekuid.

“See seminar ei kujuta endast ainult jutlustamist, vaid midagi, milles kõik saavad kaasa lüüa,” ütles ta. “Me kõik töötame koos, et midagi toimuks.”

See tähendab, et iga koguduseliige leiab viisi, kuidas rääkida kogukonnale Jeesusest. Iga kiriku osakond, alates noorte- ja naistetööst kuni tervisetöö ja hingamispäevakoolini , tahavad kuulutada Jeesusest. Koguduse institutsioonide, nagu Hope Channel, Adventist World Radio ja ADRA kohalikud osakonnad töötavad ühe eesmärgi nimel.

TMI programm on kalendripõhine. Kuupäevad evangeelseteks koosolekuteks on paika pandud ning kohalikud koguduseliikmed asuvad selle nimel tööle.

“On oluline meeles pidada, et TMI ei ole ainult üks sündmus”, ütleb McKey. “Kui teil on ainult kokandusklubi, saate te minimaalse tulemuse.”

Sellel aastal on plaan edasi arendada esimest suurimat TMI evangeelset algatust, mis toimus 2016. aasta mais Rwandas. Seal peeti koosolekuid 2227 erinevas kohas ning ristiti rekordiliselt 110 476 inimest. 2015. aasta üleriigilised evangeelsed koosolekud Zimbabwes kulmineerusid 30 000 ristimisega.

Selle aasta 113 000 koosolekutest peetakse Rumeenias 10. veebruarist kuni 25. veebruarini. Juunis peetakse 20 000 koosolekut Ida-Aafrikas. Kohalikud koguduseliikmed juhivad enamus koosolekuid, kuid ülemaailmsed kirikujuhid ja teised kirikuliikmed osalevad nendes samuti.

“Kohalikud koguduseliikmed teevad kõik ettevalmistused ja paluvad meil palvetada ning aidata luua sünergia,” ütleb McKey. “Külaliste tulemine teistest riikidest julgustab kohalikke liikmeid tundma, et toimuma hakkab midagi põnevat.”

McKey ütles, et ta on samuti märganud, et mitmete koosolekute pidamine samaaegselt mõjutab märgatavalt ristimiste arvu.

“Elevus suureneb ja suureneb, kuni Püha Vaimul on võimalus meid õnnistada silmapaistval viisil,” lisas ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat