Rakveres toimusid kirikupäevad

Avaldatud 5.12.2016, autor Helis Rosin

27. novembrist kuni 4. detsembrini toimusid Rakveres IX kirikupäevad, mille tänavuseks motoks oli „Julge olek“. Ühiskonnas räägitakse palju julgeolekust, aga kirikupäevad kandsid endas mõtet, et julged oleme üksnes Jumalale toetudes. Kirikupäevade programmi sisustasid eri kogudused, ka Rakvere adventkirik oli üks korraldajatest.

I advendi jumalateenistus

27. novembril toimus Kolmainu kirikus I advendi jumalateenistus. Mõned päevad enne nimetatud päeva pöörduti abipalvega meie koguduse poole esitada seal muusikaettekandeid. Nii kõlasidki täis saalile kaks duetti, tertsett, koorilaul ja trompetisoolo. Kohal olid kõikide koguduste pastorid, kes tutvustasid, milliseid sündmusi nende kogudus järgneva nädala jooksul korraldab.

Taimetoitude degusteerimine

Kolmapäeval, 30. detsembri õhtul toimus Rakvere kirikupäevade raames Krooni Selveri fuajees suupistete degusteerimine „Lihavabad jõulud“, kus pakuti taimseid ja valge suhkru vabu toite. Toidud valmistasid Rakvere adventkoguduse liikmed põhimõttel, et suupisted oleksid isuäratavad ja tervislikud.

Taimetoitude degusteerimine toimus Krooni Selveris juba teist korda. „Seekord olid inimesed aktiivsemalt ümber laua, küsisid retsepte ja jagasid oma arvamust, millised suupisted neile kõige rohkem maitsevad,“ kirjeldas toimunut Heli Ust, kelle valmistatud suupisted samuti laual olid. „Alates kella 18-st oli esimesed kakskümmend minutit kõige tihedam külastatavus, seejärel jäi veidi vaiksemaks. Degusteerimine toimus poole kaheksani, siis said suupisted otsa,“ lisas Silvia Kirsch.

Menüüd kokku pannes oli mõeldud nii soolase- kui ka magusasõpradele. Inimeste tagasisidet arvestades ühte menukit esile tõsta ei õnnestu. Soolase toidu osas annab vihjeid ilmselt siiski asjaolu, et taimse juustuga tikuleivad said kõige kiiremini otsa ja sageli küsiti avokaadomäärde ja peedikotletide retsepti.

Magustoitude puhul üllatas külastajaid asjaolu, et ka ilma valge suhkru, valge nisujahu ja munata on võimalik maitsvaid küpsetisi teha. Näiteks jõuluküpsiste peamised komponendid olid mandlijahu, datlid ja piparkoogimaitseaine ning marjakorvikeste põhi koosnes peamiselt toortatra- ja kaerajahust.

Lisaks degusteerimisele jagati 40 raamatut „Tervise teenistuses“, 100 kalendrit „Tervislikke hõrgutisi 2017“, brošüüre ja jõulukoosoleku kutseid.

„Üks külastajatest oli üllatunud ja küsis, keda selle kõige eest tänada. Ma vastasin, et tänage Jumalat ja tulge kirikusse ka,“ rääkis Toivo Eigi, kes jagas inimestele kirjandust ja arendas külastajatega vestlust.

Rohkem pilte Rakvere Adventkiriku Facebookist.

Tervislikke hõrgutisi 2017

Kalender „Tervislikke hõrgutisi 2017“ on Rakvere adventkoguduse poolt välja antud. Kalender sisaldab 13 retsepti, tsitaate Piiblist, infot toiduainete kohta ning reedese päikeseloojangu aegu Rakveres. Retseptid on enamjaolt pärit Maie Maripuu retseptikogust, lisaks Annely Kaasikult ja Kuressaare koguduseliikmetelt Vello ja Ruth Kaasenilt. Kalendri jaoks valmistasid toidud perekond Kaasen ning Vello Kaasen jäädvustas need fotodele. Helis Rosin pani kalendri materjalid kokku ja kujundas.

Kalender koostati eesmärgiga tutvustada Taimetoidu kokaklubi ja inspireerida inimesi terviseteadlikult toituma.

Raadiosaade ja kirikusündmused

3. detsembri päeval oli Pereraadios kahetunnine otsesaade Rakvere vaimulike ja teiste saatekülalistega. Saate esimeses pooles rääkisid Rakvere pastorid kirikupäevadest, selle aasta moto kohaselt julge olemise võtmes. Saate teises pooles said sõna ka teised, nende hulgas Gordoni perekooli koolitaja Annely Kaasik rääkis kodusest julgeolekust ehk siis perevägivallast hoidumisest.

Lisaks olid kirikupäevade kavas ka meie 3. detsembri jumalateenistus ja 4. detsembri laste laulustuudio.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat