Vanuatu president osales adventkiriku jumalateenistusel

Avaldatud 3.12.2016, allikas Adventist Review

Vanuatu president Baldwin Lonsdale koos oma delegatsiooniga osales 26. novembril jumalateenistusel Portoroki Seitsmenda Päeva adventistide koguduses, mis asub riigi pealinnas, Port Vila’s. Programm algas tervitusega rajaleidjatelt, millele järgnesid hingamispäevakool, laulmine ja pidulik jumalateenistus, mida juhtis Vanuatu Missioni sekretär, pastor Charlie Jimmy.

Oma sõnavõtus kiitis president Lonsdale, kes on Anglikaani kiriku ordineeritud  preester, adventkoguduse haridussüsteemi. Ta ütles, et adventkoolides on üles kasvanud palju häid juhte, kes teenivat riiki paljudes valdkondades.

Lonsdale ütles, et teda puudutas „lastenurk,“ kus lapsed tulid kõik ettepoole ja kuulasid lastejuttu enne kõne algust. Ta ütles, et osaleb teenistusel sellepärast, et see on see, mida ta teeb – kohtub inimestega seal, kus nad on.

Presidendiks sai ta aastal 2014, kui Lonsdale tuli Port Vilasse Motalava saarelt Torba provintsist. Enne anglikaani vaimulikuks saamist oli ta riigiteenistuja ja Torba provintsi valitsuse peasekretär, vahendab Radio New Zealand.

Misjoni president, pastor Nos Terry Mailalong ei saanud sellel erilisel hingamispäeval kohal olla, kuna viibis Fidžil Trans-Vaikse Ookeani Unioni aastalõpu koosolekul.

„Seitsmenda Päeva Adventistide Entsüklopeedia“ andmetel on adventism eksisteerinud Vanuatul, eelmise nimega Uus-Hebriidid, üle 100 aasta.

„Esimesed Seitsmenda Päeva adventmisjonärid Uus-Hebriididel olid C.H. Parker ja ta abikaasa, kes saabusid sinna Victoria-Tasmaania Konverentsist 11. augustil 1912,“ kirjutab entsüklopeedia. „Esialgu peatusid nad pealinnas Port-Vila’s, aga valitsuse palvel liikusid nad primitiivsete, abi vajavate hõimude juurde. Pärast reise mitmete saarte vahel koos E.S Butz’iga otsustati jääda Atchin’i saarele, mis oli tuntud oma kannibalismi poolest. Need adventistid olid esimesed misjonärid, kes sinna elama asusid.“

2014. aastal oli Vanuatul 21 354 ristitud kirikuliiget teenimas 85 kirikus ja 130 ühenduses. Samal aastal toimunud igapäevane evangeelne telekampaania tõi ristimisele 2213 liiget. Adventistid moodustavad umbes 7,5% Vanuatu 286 429 suurusest elanikkonnast. Ehk siis iga kolmeteistkümnes inimene on adventist.

Adventistide elu saarel ei ole kerge. 2015. aasta tragöödia, troopiline tsüklon Pam tappis saartel 11 liiget ja tegi kahju vähemalt neljale adventkirikule. 7 kuud pärast tormi olid esimesed kirikud taastatud ja avatud Jumala teenimiseks.

Pilte president Lonsdale külaskäigust vaata siit: Adventist Media Vanuatu Facebook.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat