Nigeeria valitsus andis loa uue adventülikooli rajamiseks

Avaldatud 16.11.2016, allikas Adventist News Network

Nigeeria valitsus andis loa uue Seitsmenda Päeva Adventistide ülikooli avamiseks. Ülikool nimetatakse misjonär Jesse Cliffordi järgi, kes viis esimesena adventsõnumi Nigerist allapoole jäävatele aladele 1923. aastal.

Cliffordi Ülikool, mis saab olema teine adventülikool Nigeerias, oli üks seitsmest ülikoolist, mis sai tegutsemisloa Nigeeria valitsuse poolt 2. novembril, vahendab Nigeeria kohalik ajaleht.

„Ma kirjutan teile, süda täis rõõmu,“ ütleb Uzoma Nwosi, Lääne Nigeeria Unioni kommunikatsioonidirektor, kirjutades uudisteportaalile Adventist Review.

Cliffordi Ülikool, mis asub Nigeeria lääneosa linnas Ihie, rajatakse endise adventkooli maadele, mis konfiskeeriti valitsuse poolt 1967-1970.aastatel toimunud kodusõja ajal. Valitsus tagastas maad kogudusele 2013. aastal.

„Jumal oli meie poolel ja töötas läbi inimeste, kui Abia maakonna valitsus Theodore A. Orji juhtimisel tagastas meile maa aastal 2013,“ ütleb Nwosi.

Valitsusel läks kolm aastat, et ülikoolile tegutsemisluba anda.

Teine adventkoguduse ülikool, Babcocki Ülikool, rajati 1959. aastal ning asub Ibadani ja Lagose linna vahel.

Cliffordi ülikool sai oma nime Briti misjonäri järgi, kes tõi adventismi Nigeeria läänealadele 1923. aastal. Clifford töötas Ghanas aastatel 1919-1923 ning seejärel 8 aastat Nigeerias, kus ta ordineeriti misjonitöö tegemiseks. 1931. aastal naasis ta Ghanasse ning sai adventkoguduse Ghana Missioni juhiks.

„Rääkides Jesse Cliffordi elust ja vaimulikkusest, ei olnud ta silmapaistev teiste misjonäride hulgas, kes Ghanas olid,“ kirjutab Kofi Owusu-Mensa, Valley View Ülikooli ajalooprofessor Ghanast. „Ta ei kogunud tuntust hariduse või kiriku tuleviku plaanide valdkondades, vaid jättis oma pärandi olles pühendunud kirikule ja rääkides eskatoloogiast ja Kristuse teisest tulemisest.“

Nwosi kutsub üles palvetama uue ülikooli pärast, sest see Aafrika riik vaevleb majanduslanguse ja kohaliku valuuta Naira devalveerimise käes.

„Kuigi me rõõmustame, vajame teie palveid,“ Ütleb Nwosi. „Nagu adventpioneer J.N. Andrews kirjutas 15. septembril 1874: „Ja nüüd, kui me pürgime edasi, usaldame me endid täielikult Jumala armuliku kaitse alla. Me palume Jumala valitud rahva palveid, et Tema õnnistaks meid selles pühendumistöös.““

Nwosi lisab: „Me vajame palju abi inimestelt ja organisatsioonidelt, et kool võiks toimima saada Jumala juhtimisel ja võiks järgida adventkoguduse haridusvaldkonna suunitlust.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat