Desmond Doss - mees, kes näitas üles erakordset usku

Avaldatud 4.11.2016

Desmond oli patrioot. Ta oli seitsmenda päeva adventistist sõjaväelane ja tänu oma tööle ja vaprusele Teises maailmasõjas kangelane. Lisaks paljudele muudele auhindadele omistati talle 1945. aastal kongressi aumedal teenistuse, kangelaslikkuse, vapruse ja üle ootuste näidatud julguse eest – Doss oli esimene, kellele selline au omaks sai. Varsti saab temast ülemaailmne legend.

Charles Knapp, Desmond Dossi nõukogu esimees

Alates 4. novembrist näidatakse kinodes üle maailma filmi „Hacksaw Ridge’i lahing.“ Filmi peategelaseks on mees nimega Desmond Doss. Lähemalt saab temast lugeda novembrikuu Meie Ajas.

Desmond Dossi elu, uskumuste ja filmi „Hacksaw Ridge’i lahing“ kohta saab lugeda rohkem desmonddoss.ee.

Desmond oli mees, kes

  • …armastas Jumalat ja Kristust ning kaasinimesi

  • … palvetas ja uuris Piiblit

  • …uskus, et Jumal ei taha tapmist

  • …pidas hingamispäeva

  • …oli taimetoitlane

  • …oli seitsmenda päeva adventist

Tänu Jumalale, et Ta on läbi ajaloo kasutanud inimesi kuulutamaks Tema armastust ja näidanud läbi tavaliste inimeste valgust maailmale.

Müügil on ka Desmond Dossi elulooraamat „Südame sunnil. Desmond Dossi lugu,“ mis on saadaval koguduste raamatulettidel ja veebipoes pood.advent.ee.

5. mai 1945, Okinawa. Vaenlase suurtükid, kahurid ja kuulipildujad niitsid 77. jalaväedivisjoni B-kompanii mehi. Peaaegu koheselt langes 75 ameerika sõdurit haavatutena ning ülejäänud sunniti põgenema. Astangule jäid vaid jaapanlased, vigastatud ameeriklased ja Desmond T. Doss.

„Südame sunnil. Desmond Dossi lugu“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat