Alates oktoobrist on Meie Ajas üks uus rubriik

Avaldatud 6.10.2016, allikas Meie Aeg

Oktoobri Meie Aja fookuseteema on abielu. Abielu piibellikust taustast ja oma praktilisest kogemusest kirjutavad Marge ja Ilmar Valb: „Abielu on eluaegne liit. Siin pole juttugi lühiajalisest esialgsest proovisuhtest. Abielu on liit, kus kaks saavad üheks – see on seksuaalne suhe. Seega on abielu midagi enamat kui lihtsalt sõprus.”

Jaanus Tilk analüüsib abielu kui suhete ja erinevate väärtushinnangute süsteemi: „Sina ja mina kuulume ühte koolkonda, kui meie väärtushinnangud on samad. Näiteks kui me mõtleme ühtemoodi sellest, kuidas peaks lapsi kasvatama, siis me kuulume selles teemas ühte koolkonda. Kui sa oled abielus, siis ilmselt kuulute oma abikaasaga elu olulistes valdkondades ikka samasse koolkonda. Samamoodi on ka minul oma abikaasaga.”

Hingamispäevakooli rubriigis jagab Mervi Kalmus mõtteid sellest, missugune õpetaja oli Jeesus: „Jeesus näitas oma õpetuste kaudu pidevalt, milline on Jumalale meelepärane elu ja toimimine, kuidas jääda Jumala kaitsva käsu piiridesse ning kuidas tuleb Jumala tahtest lähtudes oma kaasinimesi kohelda.”

Alates oktoobrist on Meie Ajas veel üks uus rubriik (septembri Meie Aeg tõi endaga lausa kolm uut rubriiki): Andres Ploompuu kirjutab lahti Vana Testamendi kaanoni raamatute tausta, alustab ta Joona raamatust. „Vanas Testamendis on hulgaliselt kõnekaid ja värvikaid raamatuid ning veelgi huvipakkuvamaid tegelasi, kes kipuvad Piibli rikkalikus maailmas taustale ära kaduma. Sellepärast võtsingi järgneva aasta jooksul eesmärgiks taastutvustada Vana Testamendi valitud raamatuid, sest ilmselt kõiki me aasta jooksul käsitleda ei jõua. Julgustan teid võimalusel neid raamatuid ka ise lugema ning loetut värske pilguga vaatama,” kirjutab Andres.

Aleksandr Tsugai viib meid Kirjakoha rubriigis tagasi Kohtumõistjate raamatu aega, mil iga mees tegi, mis tema enda silmis õige oli. Aleksandr küsib Kiek in de Köki näitusesaali nurgas olevat karastusjoogipurki vaadates, missuguse jälje me endast maha jätame.

Helis Rosin toob meid kohtumõistjate ajast veidi ettepoole, 1932. aastasse, mil Tallinnas oli adventkogudusel Pelgulinnas kirik, kus käis vilgas tegevus.

Koguduses on palju segaabielusid, mille üks pool ei ole kristlane või ei ole adventist. Kuidas kristlasena oma identiteeti mitte kaotada ning kuidas adventistina hingamispäeva pühaks pidada, selle kohta saab lugeda Pererubriigist.

Ajakirjas on lisaks neile rubriikidele veel Silmatera lastele, Toomas Lukk kirjutab Kasvamise rubriigis, et harjutamine teeb meistriks; Kogemuste kotike, kus seekord on luubi all usk ja muretsemine; Omad võõrsil, kus saame tuttavaks Kristiina Egblomiga, kes elab Soomes, järjejutu 2. osa ning Marta-Liina epiloog.

Meie Aeg on kogudustes 8. oktoobril, ajakirja üksiknumber maksab 2 eurot ning seda saab osta kogudustest üle Eesti ja e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat