Peakonverentsi aastakoosoleku teemadeks on koguduse ühtsus ja juhtimine

Avaldatud 27.9.2016, allikas Adventist Review

Peakonverentsi sekretariaat avaldas kaks dokumenti koguduse juhtimise ja ühtsuse teemal. Mõlemad dokumendid on arutluse all koguduse iga-aastasel aastakoosolekul, mis toimub oktoobris.

Neist ühe pealkiri on „Koguduse juhtimise ja ühtsuse uurimus” (A Study of Church Governance and Unity), see 50-leheküljeline analüüs on kirjutatud piibliviidete, Ellen White’i tekstide ja adventkoguduse ajaloo põhjal selle kohta, mis puudutab koguduse korda ja ühtsust. Teine dokument, 17-leheküljeline „Seisukoht koguduse juhtimise ja ühtsuse kohta” (Statement on Church Governance and Unity) võtab kokku pikema dokumendi peamised punktid.

Mõlemad dokumendid avaldati peakonverentsi statistikaosakonna kodulehel pühapäeval.

„Tänavuse aastakoosoleku kestel planeerime arutada läbi, mis on parim viis tegelemaks praegusest koguduse korrast lahknemise korral,” ütles peakonverentsi peasekretär G. T. Ng reedel oma e-kirjas peakonverentsi nõukogu liikmetele – kogudusejuhtidele üle maailma. Peakonverentsi nõukogu aastakoosolek on 5. kuni 12. oktoobrini. „Palun vaadake need dokumendid palvemeeles üle, need on meie arutelude aluseks.”

„Me elame ajaloo kriitilisel ajal,” ütles Ng. „Paljud prohvetikuulutused täituvad meie silme ees. Kristuse tulek on ligi. Kogudus peab täitma missiooni, milleks ta sai rajatud. Me peame innukalt edasi pürgima. Miski ei tohiks meid tõmmata eemale evangeeliumi kuulutamisest hirmunud ja kaootilisele maailmale. Valagu Püha Vaim ühtsele kogudusele välja täies mõõdu hilist vihma.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat