10-aastase poisi piiblitundide kaudu on ristimisele tulnud kaheksa last

Avaldatud 26.9.2016, allikas Adventist Review

USAs New Jerseys elav neljanda klassi poiss on juhatanud ristimisele kaheksa last, pidades neile oma kodus piiblitunde.

10-aastane Jaffet Vazquez annab piiblitundides edasi adventkoguduse algkoolis õpitut. Igal nädalal saab tema kodus kokku 13 last vanuses 5 kuni 10 aastat. Tema kodulinnas Vinelandis elab 61 000 inimest.

„Ma olen väga rõõmus, kui saan Jeesuse kohta midagi uut teada ja saan õpitut oma sõpradele edasi õpetada,” ütles Vazquez Columbia uniooni ajakirjale Visitor. „Sõbrad tulevad minu majja ja me õpime koos Jumala kohta ning mängime koos.”

Kui poiss otsustas, et soovib lugusid Jeesuse kohta jagada oma naabruskonna lastega, külastas ema palvemeeles iga naabruskonnas elava lapse ema, et selgitada piibliõppe kutset. Paljud emad olid piibliõppega nõus.

Vazquez räägib oma sõpradele, mida ta on Jumala armastuse ja päästeanni kohta oma õpetajatelt Violeta Molinalt ja Raul Riverolt teada saanud. Rivero on kohaliku hispaaniakeelse koguduse pastor, selles koguduses käib Vazquez kogu perega. Pastor aitab noore piibliõpetaja sõpradel ristimiseks valmistuda.

Kui Vazquez piiblitundidega alustas, käis tema naabruskonnast kirikus vaid üks laps. Nüüd käib hingamispäevastel jumalateenistusel mitu last ning nende vanemadki on piibliõppele avatud. Tänu Vazqueze piiblitundidele on ristitud kaheksa last.

Noormees julgustab lapsi ka ise Piiblit uurima ning ta kingib neile heade tulemuste saavutamise eest oma taskuraha eest ostetud kingitusi. Ema valmistab lastele suupisteid, mida nad saavad õppimise ajal süüa.

„Lapsed ütlevad, et uute laulude ja palvetamise õppimine on põnev,” vahendas Visitor.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat