Peakonverents vaatab oma kulutused majandusliku ebakindluse tõttu üle

Avaldatud 21.9.2016, allikas Adventist Review

Üleilmse adventkoguduse administratsiooniüksus peakonverents teatas oma töötajatele, et on üleilmse majandusliku ebakindluse tõttu silmitsi eelarveliste kärbetega ning vaatab sellest tulenevalt üle oma tehingud ja toimingud.
Peakonverentsi laekur Juan R. Prestol-Puesán rääkis sel teemal selleks eraldi kokku kutsutud koosolekul, rõhutades vajalikkust ettenägelikkuse järele ning öeldes, et koguduse töö evangeeliumi levitamisel läheb edasi.

„Me ei tegutse enam nii nagu varem,” ütles Prestol-Puesán teisipäeval. „Kui me siit lahkume, siis ma ei soovi, et te tunneksite hirmu. Ma soovin, et te mõtleksite nõnda: mida saan mina teha, et abistada?

Prestol-Puesáni sõnu kordas peakonverentsi president Ted Wilson. „Kas misjonitöö jääb seisma? Mitte mingil juhul,” sõnas ta. „Vastupidi, Jumala juhtimisel see laieneb.”

Prestol-Puesán pidas 30 minutit väldanud kõne, mis oli täis kainestavaid andmeid, ent oli samas pikitud huumoriga.

Prestol-Puesán ütles, et peakonverents oli augusti seisuga kulutanud vähem, kui eelarve ette nägi ja et koguduse 19,5 miljonit liiget üle maailma on ustavalt annetanud.

Tema sõnul muudab olukorra raskeks see, et USA dollar on teiste valuutade suhtes tugevnenud. Peakonverents koostab oma eelarve dollaripõhiselt ja nõrgemate valuutade vahetamine, nagu Brasiilia real ja Mehhiko peeso, on viinud selleni, et kogudus kaotab miljoneid dollareid, kuna see olukord on kestnud juba alates 2015. aasta augustist.

Et selle kaotusega toime tulla, vaatab peakonverentsi laekuriosakond üle peakonverentsi erinevate osakondade kulutused, et leida kärpekohti. Peakonverentsi laekuriosakonna töötajad esitasid peakonverentsi töötajatele palve, et nad annaksid teada, kui nad näevad kohti, kus saab kokku hoida.

„Kui te uksest välja lähete, siis te ei saa roosat lipikut kirjaga, et sa oled vallandatud,” ütles Prestol-Puesán, kutsudes esile kuulajate naerupahvaku. „Aga me palume, et teeksite meiega koostööd.”

Ta lisas, et peakonverents austab varasemat kokkulepet Põhja-Ameerika divisjoniga (NAD), et järgmise viie aasta jooksul järk-järgult vähendada kümnise osakaalu, mille divisjon peakonverentsile annab. Ta tuletas kuulajaile ka meelde, et NAD, kes on peakonverentsi ruumide suurim üürnik, kolib järgmisel aastal uude peakorterisse Columbiasse. See omakorda vähendab peakonverentsi tulusid 1 miljoni USA dollari võrra aastas.

Ta sõnas, et osa ruumidest, mis kolimise järel vabanevad, läheb ADRA valdusesse. Käivad läbirääkimised, et osa ruume võiks minna Adventist World Radio’le.

Ei ole teada, kui kaua üleilme majanduslik ebakindlus vältab ja see võib kesta kuni Jeesuse teise tulemiseni, Prestol-Puesán ja Wilson kutsusid koguduseliikmeid üles palvetama ja olema ustavad oma rahaasjades. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat