Septembri Meie Ajas alustab kolm uut rubriiki ja ka uus järjejutt

Avaldatud 16.9.2016, allikas Meie Aeg

Septembri Meie Aja fookuses on adventkogudusele nii omane ja põline kolmeinglikuulutus. „Kas sinu koguduses räägitakse kolmeinglikuulutusest?” küsib Rein Kalmus ja vastab ise: „Kui tõstatada küsimus „Kas sinu koguduses räägitakse kolmeinglikuulutusest?”, siis eeldab selline rõhuasetus juba iseenesest tõika, et kogu koguduse õpetus ei ole kolmeinglikuulutus, vaid see on midagi spetsiifilist.” Janne Kütimaa seob kolmeinglikuulutuse Jeesuse elu ja evangeeliumiga: „Isegi kui Ilmutusraamatu ja kolmeinglikuulutuseni ei jõuta kõndida alates 1. Moosese raamatu esimese peatüki esimesest salmist, on Jeesuse sünniloost, mis on kirjas Uue Testamendi alguses, lähtumine oluline. Ja mitte üksnes Petlemma lauta sündimise loost, vaid ikka minu südame kõige sügavamate kihtide, mu olemuse, eluväärtuste, mõistmise,  eluviiside, prioriteetide, hirmu ja julguse, ebaõnnestumiste, valu, rikutuse ning patususe keskele sündimise loost.”

Alates septembrinumbrist alustab Meie Ajas uus rubriik: Hingamispäevakool. Siin jagab liidu hingamispäevakooli tööharu juht Mervi Kalmus mõtteid sellest, kuidas hingamispäeva piibliarutelu elavamaks ja inimesekesksemaks muuta. „Me jagame klassis hoolivat suhtumist, kui me kuulame üksteist ära. Meie üksindus ja haigetsaamised muudavad meid tihti enda-keskseks. Me ei hooli teistest nii palju, kui me hoolime iseendast. Minu jaoks tähendab kellegi teise tõeline, südamega ärakuulamine tõsist pingutust.”

Veel üks teinegi rubriik on ajakirjas alates uuest hooajast uus, õigemini taaselustatud vana – rubriigis Omad võõrsil räägivad oma elust ja kogemustest eestlased, kes elavad mujal kui Eestis. Rubriigi toimetaja on Laura Grönholm, kes ka ise välismaal elab. Oma looga teeb otsa lahti Annika Kaljuve, kes elas perega Soomes, ent kolis augustis Eestisse tagasi. Annika räägib oma Soome-kogemusest nõnda: „Elu võõrsil andis mulle palju, tõi mind tagasi oma Taevase Isa juurde, kasvatas mind vaimulikult väga palju, pani hindama elu tõelisi väärtusi ning andis mõista, et tuleb hinnata seda, mis sul on, mitte püüda seda, mida sul pole.”

Ning veel midagi uut ja põnevat. Hakkame Meie Aja veergudel meenutama adventkoguduse ajalugu Eestis. Helis Rosin toob iga kuu lugejateni ühe vana foto ja juurde selle foto loo. Seekord läheme ajas tagasi 1934. aastasse, mil toimus liidu peakoosolek Pärnus.

Aino Ormuse järjelugu kadunud lambast lõppes möödunud Meie Ajas, nüüd on teie ees uus ja huvitav jutt hugenottidest ning usuvabadusest. Jutu pealkiri on „Võõrad maal”.

Lisaks uutele rubriikidele on ajakirja kaante vahel ka vanad tegijad: Pererubriik, Silmatera lastele, Kogemuste kotike, Kirjakoht, Epiloog. Oktoobrist alustab veel üks uus rubriik: Andres Ploompuu hakkab lahkama Piibli raamatute lugu.

Meie Aeg on kogudustes hingamispäeval, 17. septembril. Ajakirja üksiknumber maksab 2 eurot, ajakirja saab osta ka e-poest

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat