Põltsamaal on aidatud abivajajaid juba kaheksa aastat

Avaldatud 7.9.2016, autor Hele Kulp

“Mõista mulle õigust, oh Jumal, ja aja mu asja halastamatu rahva vastu!
Päästa mind petise ja ülekohtuse mehe käest!
Sest sina oled mu Jumal, mu tugev kaitse.
Mispärast sa tõukasid mind ära?
Miks ma pean ikka kurvalt käima oma vaenlase surve all?
Läkita oma valgus ja tõde, need juhatagu mind,
need viigu mind sinu pühale mäele
ja su hoonetesse, et ma tuleksin Jumala altari äärde,
Jumala ette, kes on mu ülim rõõm,
ja tänaksin kandlega sind, oh Jumal,
minu Jumal!
Miks sa oled nii rõhutud, mu hing,
ja nii rahutu mu sees?
Oota Jumalat,
sest ma tahan teda veel tänada,
oma abi ja oma Jumalat!”
Laul 43

Selles lühikeses poeetilises lõigus on kirjeldatud tavapärast situatsiooni: elu on raske! Ja siis tahaks küsida: kus on Jumal? Miks Sa oled mind maha jätnud? Piibel ei väldi neid küsimusi. Piibel ei ole lapsepõlve muinasjutt halemagusate lahendustega. Piibel tegeleb elu karmide asjadega ning lahendustega, mis nõuavad otsustavaid ja karme valikuid. Hoolimata kõigest on Piibli poeet otsustanud oma lahendusi otsida kannatlikus ootuses ja Jumala läheduses, Tema hoonetes.

4. septembril toimus kaheksandat aastat järjest Põltsamaa adventkiriku aias kogupereüritus "Talvele vastu". Rohkem kui pooltuhat inimest tuli Jumala hoonete lähedusse osa võtma Jumala teenimisest, sest Jaakobuse sõnade järgi on õige jumalateenistuse osa ka vaeste, kannatajate, lesknaiste ja vaeslaste eest hoolitsemine. Alguspalves paluti nii korraldajate kui ka kõigi kohaletulnute eest, et nad oleksid kanaliteks, mille kaudu Jumala õnnistus võiks levida.

Heategevuslikus korras pakuti külastajatele riideid, jalanõusid, aiasaadusi, raamatuid ja muud eluks vajaminevat. Eraldi oli laste mängude ala, kus tekitas erilist elevust tuletõrjemaskott Nublu. Kohal oli ka päästeametnik, kelle käest oli võimalik saada nõuandeid tuleohutuse vallas. Oma teenuseid pakkus juuksur ning jalga sai puhata kohvikutelgis. Kogu see kirevus oli kohaletulnutele täiesti tasuta. Mitmed inimesed tulid kohale selleks, et oma kasutatud, kuid korralikke asju ära anda.

Päris palju inimesi oli kogunenud vaimulike raamatute leti juurde. Kahe "Talvele vastu" päeva jooksul valisid soovijad endale välja 146 raamatut. Lisaks jagati 130 brošüüri koos reklaamidega toetada abivajajaid Ukrainas ning jälgida koguduse jumalateenistusi otseülekannetena. Enim pakkusid huvi terviseteemalised raamatud (52) ning äsja välja antud raamatud (“Lunastuslugu” 30 ja “Viha kütkest andestuse vabadusse” 23). Pastorina inimeste hulgas liikudes oli mul hea meel suhelda ja tõdeda, et inimesed tahavad vaimulikel teemadel oma mõtteid jagada.

Tänu Jumalale, et "Talvele vastu" oli see koht, kus sai mitmekülgset abi nii materiaalsete vajaduste rahuldamise mõttes kui ka vaimses ja vaimulikus plaanis.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat