Adventistid soovivad evolutsiooniteooria sünnipaigas avada oma uurimiskeskuse

Avaldatud 31.8.2016, allikas Adventist Review

Charles Darwin võis Galápagose saarestikku näha kui inspiratsiooniallikat evolutsiooni käsitleva teose „Liikide teke“ (1859) kirjutamiseks, ent seitsmenda päeva adventistidest teadlased peavad seda paika ideaalseks kohaks, kus uurida piibellikku loomist.

Umbes 100 Lõuna-Ameerika haridustöötajat ja pastorit saabus „evolutsiooni sünnikohta“, mis asub umbes 1000 kilomeetri kaugusel Ecuadori rannikust, et usu ja teaduse seoseid käsitleva konverentsi raames uurida saarestiku looduse mitmekesisust ja ilu.

Konverentsi korraldavad adventkogudus Lõuna-Ameerika divisjoni näol, Brasiilia kreatsionistide ühing (Brazilian Creationist Society) ja geoteaduste uurimise instituut (Geoscience Research Institute), kes kõik allkirjastasid kokkuleppe rajada ühele Galápagose saarestiku saarele loomise uurimise keskus.

„See teema on Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse jaoks äärmiselt oluline ja me peame seda strateegiliseks eesmärgiks – uurida loomislugu siin,“ ütles Lõuna-Ameerika divisjoni haridustöö juht Edgard Luz.

Üksikasjad selle kohta, millal keskus võiks valmis saada, ei ole lõpuni selged. Arhipelaagis Santa Cruzi saarel asub praegu Darwini nime kandev keskus, kus saab uurida tema uurimisteemasid, kirjutisi ja aruandeid, on turistide seas väga populaarne. Samal saarel asub adventkoguduse kool ja lasteaed, kus õpib 280 õpilast.

Lõuna-Ameerika divisjoni president Erton Köhler rõhutas adventkoguduse töö olulisust piibelliku tõe jagamisel loomisloo kohta.

„Piibli kaks esimest peatükki 1. Moosese raamatus ja kaks viimast peatükki Ilmutusraamatus räägivad ühest ja samast – patuta maailmast,“ ütles Köhler. „Kui ma ei usu loomist, siis ma ei saa uskuda taasloomist. Teadus põhineb fenomeni kordamisel, aga meie usume üleloomulikku Jumalat.“

Adventkogudus on ka varem sarnaseid usu ja teaduse konverentse korraldanud. Augustis kogunes 75 Euroopa haridustöötajat Islandil, et sellisest konverentsist osa saada.

Galápagose konverents oli kuuekuulise koolitusprogrammi lõppfaas; koolitusel osales Lõuna-Ameerika divisjoni 16 asutuse haridustöötajaid, aga ka Brasiilia kirjastuse esindajad, hispaaniakeelse kirjastuse töötajad ja Novo Tempo meediakeskus. Koolitusega soovitakse läbi õpetajate jõuda 319 000 õpilaseni adventkoolides kogu Lõuna-Ameerikas.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat