Augusti Meie Ajas

Avaldatud 25.8.2016

Augusti ajakirja fookuses on hingamispäev ja selle olulisus adventkoguduse jaoks. Mervi Kalmus kirjutab: „See oli päev, mil Ta ei loonud mitte midagi, või kui Ta üldse midagi seitsmendal päeval lõi, siis ainult nädala tsükli, aja pideva rütmilise ringkäigu. /---/ Kõik hingamispäeva keelud, mille juudid täpselt kirja panid, kandsid endas üht keskset mõtet: hingamispäeval ära loo midagi.”

Andres Ploompuu sekundeerib: „Pole vist ühtegi teist kristlikku kogudust, kus hingamispäeva olemust ja tähtsust oleks nii põhjalikult uuritud, seostades seda prohvetikuulutuste ning isegi lõpuaja sündmustega.”

Geri Tron kirjutab palvetamise ja tegutsemise koostoimest ja mõlema vajalikkusest: „Kahjuks sumbub meie küsimine väga tihti sellesse, et me muutume laisaks. Me ise ei tee mitte midagi selleks, et mõista, mis on Jumala tahtmine. Jumal kinkis meile tarkuse, mida peame arendama.”

Toivo Kaasik viib meid tagasi aega, mil elas kuningas Hiskija, ja ütleb, et tänamine tervendab: „Eesti ja eestlaste vabadus on sarnane Hiskija haigusest paranemisega, see on väärt, et tänada Jumalat.”

Marge Randlepp arutleb selle üle, kas ja mil määral sisustada laste vaba aega: „Kui lapsed on vanemad, vajavad nad pidepunkte ehk vähem, kuid päevaplaanist ei tohiks kaduda regulaarsed söömisajad perega, õhtupalvused, enda järelt koristamised ja panustamine majapidamistöödesse.”

Toomas Lukk innustab lugejaid õppimise kaudu kasvama: „Sama tunne võib ehk meil vahel tekkida Piibli ja hingamispäevakooliga. Piibel on väga mahukas lugemine, lugedes tundub see olevat isegi mahukam kui see rohkem kui tuhat lehekülge, sest tekst on väga tihe ja kompaktne. Piibel pole romaan, mis voolab sujuvalt ja mida lugedes ei saa isegi aru, et sada lehekülge on juba möödas.”

Eha Lobjakas on seekord kotikesse kogunud lood, mille autorid on esitanud endale küsimuse: mis saab minu lähedastest, kes ei tunne Jumalat? „Kui meile tundub, et midagi ei toimu ja kui me vahel väsime palvetamast, ütleb Jumal: „Olge püsivad palves!“ (Rm12:12) ja „Jumalal on kõik võimalik!“ (Mk 10:27). Sõltumata sellest, kui palju me palvetame, ei astu Jumal üle inimesele antud vaba valiku õigusest ja kui inimene oma elu lõpuni kasutab oma õigust Jumalat mitte valida, siis järgneb sellele lõplikule valikule eksistentsi lõpp.”

Augusti ajakirjas lõpeb 29-sse ajakirja jagunud Aino Ormuse järjelugu kadunud lamba loost. Ajakirjas on veel lasteleht Silmatera, ülalnimetatuile lisaks veel huvitavaid ja kaasa mõtlema kutsuvaid tekste.

Ajakiri Meie Aeg on kogudustes eeloleval hingamispäeval, 27. augustil. Ajakirja paberversiooni saab osta e-poest, kohaliku koguduse kirjanduslauast, e-versiooni e-poest. Ajakirja üksiknumbri hind on kaks eurot.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat