2016. aasta perelaagris keskenduti tervisele

Avaldatud 22.8.2016, allikas Meie Aeg

Augusti eelviimasel nädalavahetusel oli Nuutsakul Viljandimaal perelaager, mille mototeema oli „Terve pere“. Laagris räägiti nii vaimsest, füüsilisest kui psühholoogilisest tervisest.

Perelaagri korraldaja Marge Randlepp vaatab laagrile tagasi positiivsete muljetega. „Väga head muljed on laagrist. Tajusin isiklikult, et kõik on Jumala kontrolli all. Seekord oli hästi palju muutujaid võrreldes eelmiste laagritega: laagrile eelnenud nädalane külm oli oma töö teinud, mõnes peres olid lapsed haigeks jäänud, inimesed ei jõudnud kohale või pidid varem lahkuma. Kärdi ja Tihomiri lennuk hilines ja seetõttu ei jõudnud nad reede õhtul oma lugu rääkima.“ Ent vaatamata paljudele muutujatele läks kõik siiski korda. „Rõõmu valmistas see, et leidus inimesi, kes olid spontaanselt valmis täitma vabu kohti ja rolle,“ ütles Marge.

Reede õhtul jagas kolm abielupaari – Tanis ja Triin Kulp, Veljo ja Ruth Lobjakas, Ivo ja Angelika Käsk – oma kokkusaamise lugu. Laupäeva hommikul oli piiblitund gruppides ning jutluse pidas Tihomir Lazic, kes kasutas vaimuliku kasvamise kaarti, et näidata, kas ja kuidas on võimalik kasvada ja edasi minna, ka pärast põdemist ja tagasilangemisi.

Hingamispäeva pärastlõunal said osalejad mängida GPS-mängu ning käia kolmes töögrupis – depressiooni töögruppi vedas Marge Randlepp, vaimse tervise töögruppi Anne Vahtramäe ning füüsilise tervise töögrupp oli jagatud kaheks: meestetervise töötuba juhtis Uno Kiplok ja naistetervise ja pereplaneerimise töötuba Annemai Jallai.

„Töögruppidest tuli väga head tagasisidet. Meeste töögrupp sai head tagasisidet ja enda juhitud depressiooni töötoa kohta võin rääkida, et mulle meeldis, et inimesed avanesid. Inimesed julgesid tunnistada, et on põdenud depressiooni, võtta maha valesid hirme teatud haiguste ees – see annab vabanemise ja julguse teisi aidata,“ ütles Marge.

Laupäeva õhtul oli laagri kavas ülistuskontsert ning ühine filmivaatamine. Vaadati filmi „Lahingutuba“, millest siin lehel ka varem on kirjutatud.

Pühapäeval olid kavas mängud ja pere ühistegevused.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat