ASI ja adventkogudus ühendavad jõud, et saavutada kõigi koguduseliikmete kaasatus evangeeliumitöös

Avaldatud 8.8.2016, allikas Adventist Review

ASI (Adventist-laymen’s Services and Industries – adventkoguduse toetav organisatsioon, mille keskmes on koguduseliikmete kaasatus ja panus evangeeliumi kuulutamisel) iga-aastasel kokkutulekul osalesid pea kõik üleilmse adventkoguduse 13 divisjoni presidendid – koguduse juhtkond osales kongressil esimest korda, et julgustada iga koguduseliiget aktiivselt evangeeliumi jagama ning olema osaline koguduse initsiatiivis Total Member Involvement – kõigi koguduseliikmete kaasatus (TMI).

Kongressil osalesid 12 divisjoni juhid ning MENA (Middle East and North Africa – Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika piirkond) juht Rick McEdward, kongress toimus USAs Arizonase osariigis ning selle eesmärk oli koondada koguduseliikmetest ettevõtjaid, ametikandjaid ja toetavaid teenistusi.

Adventkoguduse president Ted N. C. Wilson ütles, et ta kutsus kogudusejuhte kongressil osalema, et nad saaksid ASIst parema ülevaate ning näeksid, kuidas koguduseliikmed evangeeliumitöös osalevad.

„Nähtu on neile muljet avaldanud ja nad võtavad kaasa ideid, kuidas koguduseliikmeid misjonitöösse kaasata,” ütles Wilson Adventist Review'le. „Nad lähevad koju värske mõttega sellest, kuidas koguduse töötajad ja koguduse liikmed TMI raames koos võiksid tegutseda. Nad lähevad tagasi ühendatud lähenemisega Jumala töö lõpetamisele Püha Vaimu väes omas piirkonnas.”

ASI president Steve Dickman ütles, et ta on vaimustuses sellest, et kogudus on valmis koguduseliikmetega käsikäes töötama, et viia lõpuni evangeeliumi kuulutamise töö.

„Koguduseliikmed on teenimistöö keskmes, kogudus hakkab sellest aru saama,” ütles Dickman oma intervjuus. „Kiitkem selle eest Jumalat. ASI ja kogudus püüavad nüüd koos seda positiivses ja ühises valguses esile tõsta.”

Ta sõnas, et adventistid on mõnes maailma paigas hädas olnud, kuna pastor, kogudusevanem või mõni kogudusejuht ei ole aktsepteerinud koguduseliikmete teenimistööd.

„See on julgustuseks koguduseliikmeile, kes soovivad teha midagi head,” ütles ta kongressi järelmõjude kohta. „Me näitame, et me tõesti soovime lähedast koostööd. Me räägime koos töötamisest tõhusamalt ja selle töö kandmise koormast tavalise koguduseliikme vaatepunktist.”

Paljud divisjonide presidendid osalesid kongressil esimest korda, nad kohtusid ASI juhtide ja partnerorganisatsioonidega, et mõista, kuidas toetavad teenistused nagu ASAP on ellu kutsutud, kuidas need ASAP töötab koostöös adventkogudusega, et koolitada kohalikke adventiste olema misjonärid Aasia piirkonnas, või kuidas ASI liikmed rahastavad Ellen G. White'i raamatute väljaandmist araabia, farsi ja türgi keeles MENA piirkonna jaoks.

„See oli väga informatiivne, oli palju suhtlemist,” ütles Lõuna-Aasia divisjoni (Bhutan, India, Nepaal) president Ezras Lakra. „Mul on hea meel, et olen saanud siin olla koguduseliikmetega, kellega ma muidu ei olekski kohtunud.”

Lakra, kes osales ASI kongressil esimest korda, sõnas, et ta pidas juba läbirääkimisi naaberdivisjoniga teemal, kuidas rajada ASI haru Lõuna-Aasia divisjonis.

„Me lähme tagasi ja teeme sellega algust,” ütles ta.

Lõuna-Aasia ja Vaikse ookeani divisjoni president Saw Samuel, kes samuti esimest korda ASI kongressil osales, ütles, et tema divisjonis on juba kuus ASI harukontorit, aga nende töö võiks kasvada, kui võtta eeskujuks see, mida ta nägi.

„Meil otsivad koguduseliikmeid rahastamise võimalusi, aga siin tulevad inimesed ise andma,” ütles ta. „Nii et me peame oma tööd veidi kohandama. Ma sain teada selle kohta, kuidas muuta töö tõhusamaks ja kaasavamaks. Kiitkem Jumalat selle võimaluse eest.”

Ainuke divisjoni president, kes ei saanud osaleda, oli Inter-Ameerika divisjoni president Israel Leito, kuna tema divisjonis oli peakoosolek, ning seda divisjoni esindas asepresident.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat