Noortelaager kinnitas ja kasvatas noorte usku ning osadust

Avaldatud 1.8.2016, autor Silva Jallai

Asjad autosse pakitud ja siht silme ees, jõudsime mööda teid vurades sadamasse, kust praam mõnusa teekonnavaheldusena lainetel loksudes saarele viis. Sealt edasi tuli hulga kilomeetreid jälle neljarattalisega sõita, mõned korrad vasakule ja paremale keerata ning Pähklimäel me olimegi. Rõõmsas kollases toonis maja koos särasilmsete esimeste abilistega ootasid meid ees.

Saali astudes nägin ettevalmistuse saginat: kes sättis tulesid, kes tehnikat, kes toole. Igaüks teadis, mis ta tegema peab ning maahõnguline puitseintega ruum täitus millegi erilisega. Tundsin sel hetkel südames suurt rahu ja adusin, et Jumal on võtnud selle paiga ning nädala enda kätesse.

Kindlasti ei ole võimalik sõnadega edasi anda kogu laagris toimunut, kuid väikese ülevaatena võin mainida, et laagrilised said osaks kümnest teenistusest, erinevatest aktiivsetest ja rahulikest tegevustest ning mis kõige tähtsam, Meeri ja Maile ristimisest. Ristimisteenistus võttis pisara silma nii mõnelgi kangemal mehel. See hetk puudutas ilmselt paljusid, sest tegemist on kõige olulisema otsusega elus. Laagri kõneleja Luke püstitaski juba kohe alguses küsimuse, mille üle iga osaleja pidi nädala jooksul mõtisklema: „Miks oled sina siin?“ Igal päeval asetati fookus mõnele kitsamale teemale. Luke kaasas oma kõnedes publikut nii palju kui suutis. Eestlaste puhul ei ole see just alati kõige hõlpsam ning pea iga päev pidi ta meile meelde tuletama, et vaikusmomendid ei tekita talle piinlikkust. See toimis, sest aina enam hakati kaasa rääkima teemadel, mida käsitleti. Noored said mõtteid koguduse ja selle toimimise, isiklike suhete, kristliku elu olemuse, suuna ja sihtide kohta.

Laagris oli ka palvetuba, kuhu sai peituda ning omaette mõtiskleda, Jumalaga kahekesi olla ning eestpalveid kirjutada. Siinkohal kutsungi kõiki üles nende noorte palvesoove Taevase Isa ette kandma. Mina omalt poolt toon tänu Jumalale, abilistele ja sponsoritele, et selline mõtestatud koosolemise aeg võimalikuks sai.

Kuigi laager lõppes, tasub meeles pidada, et Jumal ootab kõiki endaga koos käima igal päeval. Su väravad on alati lahti, neid ei suleta päeval ega ööl (Js 60:11).


Mulle meeldis see, et noortest oli näha, et nad tahaksid oma elu otsimised ja leidmised teha koos Jumalaga. Hea oli näha noori, kes on oma elu suuna juba leidnud ja kes teenivad kogudust oma annetega. Veel parem oli näha seda, et kaks noort tütarlast otsustasid oma suuna ja eesmärgid ristimise kaudu avalikuks teha. Aga võib-olla et kõige parem meel oli näha noori, kes, kulm kortsus, jutlust kuulasid ja kellest oli näha, et nad juurdlevad ja mõtisklevad ja kaaluvad Jumalaga kõndimist, noori, kes ikka veel otsivad oma teed ja oma sihti. Minu palve laagrist lahkudes oli, et laagris kogetud osadus ja pastor Luke’i külvatud sõnaseemned võiksid noorte hulgas veel rikkalikult vilja kanda.
Mervi Kalmus

Parim noortelaager siiani! Kindlalt tuleks ka järgmisel aastal ja loodan, et see tuleb sama hea kui mitte parem.
Ilmar Volmer

Mis tegi 2016. aasta noortelaagri minu jaoks eriliseks?
Laagri peakõneleja Luke Whyte uuris laagri esimesel päeval, mida me laagrist otsime. Laagri teemaks oli ju „Mina otsin…“. Enne laagrisse tulemist polnud ma sellele küsimusele mõelnudki, kuid juba esimesel õhtul teadsin ma sellele vastust. MINA OTSISIN LÄHEDASEMAT SIDET JUMALAGA NING SEDA MA LAAGRIS KA LEIDSIN! Paluge, ja teile antakse, otsige, ja te leiate, koputage, ja teile avatakse, sest iga paluja saab ja otsija leiab ja igale koputajale avatakse! Mt 7:7-8. Kui me teame, mida me otsime, siis leiame selle ka paremini üles.

Kuidas ma laagris Jumalaga lähedasemaks sain? Sel aastal paluti mul korraldada laagri hommikused ülistused. Ülistuse ettevalmistus ei tähendanud mulle ainult seda, et pidin otsima ülistusmeeskonna (pillimängijad ja lauljad) ja laulud, vaid see tähendas ka seda, et pidin võtma eriliselt aega Jumala jaoks, et ta annaks mulle mõtteid, mida teistega ülistuslaulude vahel jagada. Enne kui laager algas, püüdsin mõelda erinevatele kogemustele Taevaisaga, mida ma teistega jagada tahaks ja mis ka antud laulude sõnumiga sobiks. Siis kui ma võtsin rohkem aega Tema jaoks, siis hakkasid mul meenuma erilised kogemused ja nägin ka laagris rohkem Jumala juhtimist. Tihti unustame elu virrvarri sees otsimise, elame lihtsalt päeva korraga, kuid see pole see, mida Jumal meile tahab. Tema tahab, et me otsiksime Teda! Aga otsige esmalt Jumala riiki ja tema õigust, siis seda kõike antakse teile pealegi! Mt 6:33
Kristiina Toome


Noortelaagri pildigaleriid saab vaadata Facebookis

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat