Juuli Meie Ajas

Avaldatud 14.7.2016, allikas Meie Aeg

Juulikuu Meie Aja fookuses on teema, millega saab suhestuda iga inimene, olgu ta kristlane või mitte: teel olemine.

Andres Ploompuu jagab oma kevadise palverännaku taustal mõtteid kristlase elust ja eesmärgist ning rännakust selle eesmärgi poole: „Füüsiline palverännak sümboliseerib inimese teekonda Jumala lähedusse, Tema tahte otsimist ja teostamist palveränduri elus.”

Mervi Kalmus küsib marssimise metafoori kasutades, kelle taktis me sammume, ja vastab: „Jeesus kuulutas end oma surematutes sõnades Teeks. Ta ei ole niivõrd teejuht või siht, kelle poole liikuda, Ta ise ongi tee.”

Lisaks Andresele ja Mervile kirjutab teel olemisest ka Aleksandr Tsugai, kes räägib loo Eelijast ja tema teedest: „Mis vastuse sa saad, kui seda enda käest küsid? Kas sa magad? Kas oled tõusnud ja sööd? Kas oled jõudnud koopasse? Või oled oma Karmeli mäel, kus sa Jumala abiga püüad näidata inimestele, et on olemas ainult üks Jumal, kes on loonud taeva ja maa?”

Suvises ajakirjas on intervjuu liidu vastvalitud juhatuse liikmete Ivo Käsu, Virve Toomi ja Jaanus-Janari Kogermaniga, kes jagavad mõtteid olnust, Jumala kutsest kogudusele ja tulevikuvaadetest.

Genri Tron küsib oma arvamusloos, mida tähendab usaldus: „Inimlik loogika ütleb, et pole võimalik, see maksab liiga palju. Kuid Jumalaga on kõik võimalik! Kallis sõber, kui sa usaldad Jumalat, ära mõtle hinnale, mõtle Jumala tahtmisele, mõtle sellele, mis Jumal on meile valmistanud – mis ootab sind tulevikus.”

Pererubriigis on vaatluse all teema, mis paljudes lastega peredes ikka päevakorral on: kas lapsed peaksid kirikus ema-isaga kaasas käima ja kui peaksid, siis mil moel neile kirikuskäimine meeldejäävaks ja meeldivaks muuta.

Toomas Lukk analüüsib Kasvamise rubriigis jagamise teemat – Facebooki-ajastul näib, et jagada oskavad kõik, ent Toomas toob esile teise külje: „Ainult siis, kui me jagame, saame täiendavalt õnnistatud. Ainult siis, kui me jagame, võime kasvada.”

Ajakirjas on ka lasteleht Silmatera, Kogemuste kotike ning muudki. Ajakirja üksiknumber maksab kaks eurot ja ajakirja saab osta kogudustest üle Eesti ning adventkoguduse e-poest.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat