Paide ja Türi koguduses peetakse aastapäeva

Avaldatud 3.7.2016

Türi ja Paide adventkogudus tähistavad tänavu aastapäeva, kahepeale kokku on kogudustel vanust 200 aastat, Türil täitus 85., Paidel 115. aastapäev. Kahe koguduse aastapäeva puhul korraldatakse kaks pidulikku jumalateenistust.

Möödunud hingamispäeval, 2. juulil pidasid Türi ja Paide kogudus Türil ühise jumalateenistuse, kus sõna jagas Kesk-Eestis varem teeninud pastor Olavi Laur. Olavi jutlus põhines Jumala kahekõnel Kainiga pärast seda, kui Kain oli oma venna tapnud. Jumal kõneleb igaühega, olenemata sellest, millises meeleolus inimene parasjagu on. Olenemata sellest, kas Teda võetakse kuulda või mitte. Isegi siis, kui inimene ei ole Jumalat kuulda võtnud, hoolitseb Jumal ikka tema eest, rääkis Olavi.

„Kuidas ma tean, et Jumal on minuga, et Ta pole mind maha jätnud?” küsis Olavi ja pärast väikest pausi vastas sellele: „Igaühel meist on võimalik seda kontrollida, teha kindlaks, kas Jumal on minu ligi. Aseta kästi pulsile, kas tunned? Südametuksed kinnitavad, et Jumal ei ole mind maha jätnud.”

2. juuli on Türi linna sünnipäev ja selle päeva puhul peetakse Türi linnas aedlinnakohvikute päeva, millest viimasel neljal aastal on osa võtnud ka Türi adventkogudus, mille kohvik kannab nime Raamatukohvik. Kuna sel aastal langes 2. juuli hingamispäevale, otsustas kogudus aastapäeva ja hingamispäeva puhul külastajatele kõike pakutavat kinkida, mitte müüa. Raamatukohvik ei ole ainult maitsvad koogid, vaimulik kirjandus ning muusika. See on võimalus külastajal võtta aeg maha, istuda ja lasta Jumalal endaga kõneleda – mõte, millest Olavi oma jutluses kogudusele rääkis. Aastapäeva puhul oli sel korral lisaks suupistetele ja kirjandusele võimalus osa saada Türi koguduse ajalugu kajastavast näitusest, mille panid kokku Mall Kaaver ja Aili Laul.

Kohvik oli avatud kolm tundi ning kogu selle aja vältel said külastajad osa elavast muusikast. Suur aitäh Toomas Lukule, Joosep Tuvile, Sander, Kristjan ja Rein Kalmusele, Olavi Laurile, Samuel Beekmannile ja perekond Kase ansamblile kauni muusika eest!

Kahe muusikapala videoülesvõtet saab vaadata adventkoguduse Facebooki-lehel

Aitäh Andres Kaaverile, Eve ja Kaido Kasele ja Laine Mäsakile, kes olid valmis kuumal suvepäeval raamatulettide taga istuma ning külastajatega vestlema ja neile raamatuid kinkima. Populaarsemateks raamatuteks osutusid „Tervis ja heaolu”, „Mõtteid julgustuseks”, „Kuldtäht Erikule” ja „Loodud lood”. Kokku läks kodudesse 112 raamatut.

Kahe koguduse aastapäeva tähistamise järgmine piduliku hõnguga hingamispäev on 16. juuli, seekord saame kokku majas, kus Paide kogudus kunagi koos käis: Jõe tn 24 Paides (baptistikoguduse maja). Kell 10.00 on hingamispäevakool ning kell 11.00 jagab sõna liidu esimees Ivo Käsk. Kell 16.00 on Türi EELK kirikus kontsert, sõna jagab Mervi Kalmus. Paide ja Türi kogudus ootavad kõiki sel ilusal hingamispäeval endale külla. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat