Uus raamat: Ellen G. White'i „Lunastuslugu”

Avaldatud 11.3.2016, allikas Meie Aeg

Adventkoguduse kirjastus IVA andis märtsi alguses välja uue eestikeelse raamatu – Ellen G. White'i „Lunastuslugu”. Raamat on koostatud White'i pärandi hooldusnõukogu poolt, selle on eesti keelde tõlkinud Ellen Suits ja toimetanud Edna Tuvi. Raamatu kujundas Kaile Tuvi.

„Lunastusloo” koostajad on otsinud Ellen G. White’i teisest neljast raamatust väljavõtteid selle aukartust äratava teema – lunastusloo – kohta. Need väljavõtted on pandud kokku ajaloolises toimumisjärjekorras. Jutustus hõlmab kogu inimeksistentsi ajalugu ning pakub selle teema kohta kõige laiahaardelisemaid ja paljastavamaid peatükke.

Iga selle jutustuse lehekülg pakub pilguheitu ajalukku, mida on harva püüdnud puudutada keegi muu peale Pühakirja autorite. Lunastuslugu on tõeline sõjaajalugu – lugu konfliktist Jumala ja kurjade vaimude ja inimese vahel. See kulmineerub võidukas lahenduses, rahu ja ennistamisega kõigi jaoks, kes järgivad Jeesust Kristust, kuningate Kuningat, kes naaseb võidukalt maa peale.

Raamatut saab osta kogudustest üle Eesti või adventkoguduse e-poest, raamatu kaanehind on 7 eurot.  

Tutvustav lõik raamatu sissejuhatusest

Andeka kirjaniku Ellen G. White’i „Lunastuslugu“ on praeguse aja jaoks kirjutatud raamat. Maailma sündmused jätavad horisondile rippuma küsimärgi. Kas meile, piinatud inimkonnale, on määratud veel probleeme ja muresid või toob visioon homsest muutuse paremusele?

Poliitilised juhid ja juhtivad teadlased annavad mõningast lootust, kuid enamiku filosoofide, riigimeeste ja vaimulike hääl kõlab pigem minoorses võtmes.

Kas kusagil on lootust ja kas miski annab veel kindlustunde tagasi? Jah, nende jaoks, kes keelduvad meelt heitmast ja jõuavad järeldusele, et Jumal teab kindlasti inimeste kehva olukorda ning tegutseb sündmuste käigu muutmiseks dramaatiliselt – nende jaoks on pääsetee olemas. Kuid käesoleva raamatu lugeja leiab optimistliku vaatevinkli toetuseks rohkem kui inimliku seletuskäigu. Lugedes seda valgustatud ja mõjuvõimast aruannet inimkonna ägedatest võitlustest kurjuse tumedate jõudude vastu, tärkab südames usk. Jutustus põhineb piibellikul teemal − ajastutepikkusel konfliktil jumalike ja saatanlike jõudude vahel inimese tahte ja saatuse kontrollimise pärast. Siin on taaskord üle vaadatud lugu inimese loomisest ja tema pattulangemisest, samuti kurjade vaimude kontrollist, mis on õhutanud sõdu ning ajendanud kuritegevust, üleüldist kannatamist ja tragöödiaid. Raamatu keskmes on inimese lunastamine, mille teostas Kristus ristil.

Aeg on kallis. Aeg hakkab otsa saama. Igavik annab meile kõigile märku. Käesoleva raamatu lugeja avastab, et tulevik on helge. Jumal ja õiguse jõud saavutavad lõpliku võidu.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat