Positiivne suvi

Avaldatud 10.3.2016, autor Madis Ploompuu, allikas Meie Aeg

Kui kaks inimest põrkavad kokku, siis alustatakse vestlust sageli tüüpilise esimese küsimusega: „Noh, kuidas siis läheb kah?“ Vastuseks tuleb samuti tüüpiline vastus: „Hästi!“ See paneb küsija raskesse olukorda, sest sellega teema lõpeb ja üsna raske on ‘hästist’ teemat edasi arendada, isegi kui vastajal ei lähe üldsegi nii hästi.

Aga sageli me ei valetagi, sest meil tõesti läheb kõik hästi. Loomulikult, meil on ka negatiivseid põrkeid. Kui vaadata seda, mis on tegelikult ka hästi, on nimekiri väga pikk. Mõnikord on need lihtsad asjad: katus pea kohal, leib laual ning pole ka külm. Praegu näiteks on lisaks suvi, tasuta soojusegeneraator – mida veel tahta? Kui on veel stabiilne töökoht, abikaasa, toredad vennad, õed ning vanemad, on see lausa super. Lisame kirsiks veel selle, et tervis on korras.

Meie elu on enamasti hea, isegi kui meid valdavad probleemid, mida paratamatult võime märgata rohkem. Kuid on aeg sellele selg pöörata ja vaadata seda, mis on olemas. Peab olema miski, mis meie emotsioone, meeleolu ja motivatsiooni üleval hoiab. On raske eluga edasi minna, kui sa neelad alla ainult negatiivseid emotsioone ning kõik hea on kuskil eemal udukogu taga. 

Jumal on mulle ja ka teile palju andnud. Vahel võib tunduda, et see, mille kohta arvan, et mina olen selle teeninud suure töö ja vaevaga, on tegelikult samuti Jumala kingitus. Loodus, soojad ja ilusad ilmad, suvi üleüldse on Jumala kingitus, mis paneb meie näo rohkem särama. Me peame ainult märkama, selle üle tänulikud olema ja tänama Teda. Kindlasti peaksime vaeva nägema ja hoidma seda, mis meil on, sest kui me ei hooli sellest, mis meil on, kipub see kaduma. Tihti märkame alles siis, kui see on kadunud, mille järel võib hilja olla ning tagasitee puudub.

Kas sina oled mõelnud sellele, mis sul olemas on ning kuidas Jumal on sind nähtavalt õnnistanud? Võib-olla see ei pruugi olla just eile või lähiminevikus, vaid hoopis kaua aega tagasi, mis on su ellu nii palju õnnistust toonud? Mina olen ülimalt õnnelik lihtsalt selle üle, et ma sündisin kristlikku ning suurde perekonda. Keegi teine võib olla õnnelik, et ta leidis abikaasa, kes oli kristlane ning tänu temale ka tema leidis Jumala. Kui ma ei oleks Ploompuu, kas ma oleksin kristlane? Kas ma kirjutaksin praegu siia? Ma tunnen, kuidas Jumal mind õnnistab ja annab kõike tuhandekordselt ning ma olen saanud tohutult palju.

Suvi on värvirohke aeg, mil ka meie peaks olema ja püsima värvilised. Peame ise olema positiivsed, oma meeleolupatareisid laadima tulevaseks talveks ning tänama Jumalat kõige selle eest, mis Ta on andnud. Ma loodan, et teil kõigil tuleb väga ilus ja tore suvi, et Jumal annab teile palju selle suve jooksul ning kindlasti jooge palju vett! Head kestvat suve! 

Juuli 2015

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat