Wilson külastas Iraagi adventiste

Avaldatud 9.2.2016, allikas Adventist Review

Üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson palvetas Iraagi uue kiriku ehituse pärast, kui ta külastas möödunud nädalavahetusel adventiste piirkonnas, mis asub 30 kilomeetri kaugusel ISISEe poolt okupeeritud alast.

Wilson, tema abikaasa Nancy ja grupp kirikujuhte käisid Erbili linnas, mis on Iraagi autonoomse Kurdistani regiooni pealinn.

Kurdi sõjavägi on valvanud oma regiooni piire ning rajanud sadadele tuhandetele Iraagi ja Süüria sõjapõgenikele põgenikelaagreid.

Wilson tänas Kurdi võime usuvabaduse kaitsmise eest ning innustas Erbili väikest adventkogukonda jääma ustavaks.

„Kui edasiminemine muutub raskemaks, pidage meeles, et Jumal on kirjutanud igale lilleõiele ja rohuliblele: Jumal on armastus,” ütles Wilson hingamispäevasel jumalateenistusel Ankawa Royal Hoteli keldrikorruse konverentsisaalis.

Märkides, et Noa laev jäi pidama arvatavasti Erbilist põhja pool, ütles Wilson, et Jumal julgustab inimesi astuma sisse „turvalisuse laeva”, nagu Ta julgustas inimesi Noa päevil.

Pärastlõunal käis Wilson uue kirikuhoone ehitusel. Oma ringkäigul jäi ta seisma ning palvetas peasaalis, mis mahutab umbes 100 inimest.

„Me palvetame oma koguduseliikmete pärast siin linnas. Me palvetame, et kogudus kasvaks,” ütles Wilson. „Me palume, et Sa kasvataksid liikmeskonda, nii et see saal jääks Sinu järgijatele väikseks.”

Adventkogudus Iraagis rajati 1924. aastal, Erbilis 2012. aastal, mil kaks perekonda otsustasid koos jumalateenistusi pidama hakata, rääkis Iraagi koguduse juht George Yousif. Koguduse liikmeskond on selle aja jooksul kasvanud 25 liikmeni, kelle seas on iraaklasi, teiste rahvuste esindajaid-adventiste, kes töötavad Erbilis, ja külalisi.

Praegu saab kogudus kokku üüripinnal, ent kogudusejuhid otsustasid 2014. aasta oktoobris, et ehitatakse uus hoone. Esialgu oli plaanis maja 6. veebruaril avada, ent Iraagi pangasüsteemi likviidsusprobleemide tõttu ei ole see teoks saanud. Wilson tuli Iraagi kogudusejuhtide kutse peale külla sellegipoolest.

„Inimesed on palju olulisemad kui hooned,” ütles Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika uniooni peasekretär Tibor Szilvasi Wilsoni hingamispäevase jutluse eel. „Me oleme rõõmsad, et pastor Wilson tuli.”

Adventkogudusel on Iraagis umbes 100 koguduseliiget, riigis on 30 miljonit elanikku. Viimasel ajal on adventkogudus olnud hädas. Enesetaputerroristid on Iraagi pealinnas Bagdadis rünnanud kaks korda adventkogudust, ent keegi pole saanud viga ja kinnisvarakahjud on minimaalsed, ütles Yousif. Kogudus jätkab oma kooskäimisi ja eriti aktiivsed on tema sõnul laste- ja naisteteenistus.

Mosulis, mis asub Erbilist 30 kilomeetri kaugusel, on adventkogudusel kaks kirikut, ent kogudus ei tea praegu oma staatust, kuna ISIS on linna enda kontrolli alla võtnud ja muutnud selle oma Iraagi-pealinnaks. Yousif sõnas, et kogudus loodab hooned ühel päeval tagasi saada.

Wilson on adventkoguduse esimene president, kes on alates 1990. aastast Iraaki külastanud. Toona käis Iraagis Robert Folkenberg, kui ta külastas Bagdadis kristlike koguduste kokkusaamist. Iraagi toonane valitsus andis adventkogudusele kümme istekohta ning Folkenberg juhatas esimest sessiooni.

Iraagis on 350 000 kristlast, neist 100 000 Bagdadis ja sellest lõuna pool ning 250 000 Kurdistanis, kust paljud on vägivalla tõttu põgenenud. Umbes 50 000 Iraagi kristlast on põgenenud Liibanoni, Türki ja Jordaaniasse.

Wilsoni kolmepäevast külaskäiku kajastas Iraagi kristlik telejaam Ishstar TV.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat