Brasiilia väravavaht jahmatas spordimaailma sellega, et keeldus hingamispäeval mängimast

Avaldatud 27.1.2016, allikas Adventist Review

Brasiilia jalgpalliväravavaht ehmatas jalgpallihuvilisi teatega sellest, et ta ei mängi kaasa mängudel, mis on plaanitud aega reede päikeseloojangust laupäeva päikeseloojanguni.

30aastane Carlos Vítor da Costa Ressurreição ristiti detsembris adventkoguduse liikmeks, pärast seda rääkis ta ajakirjanikele oma otsusest, tekitades oma teatega üllatust ja kaasaelamist, aga ka fännide ja spordikommentaatorite viha, kuna nad ei suuda mõista sellise otsuse tagamaid.

Ressurreição mängib klubis nimega Londrina Esporte Clube, mis tõusis möödunud aastal tänu tema headele söötudele Brasiilia rahvuslike meistrivõistluste C-kategooria klubide seast B-kategooria klubide hulka. Ressurreição valiti aasta jalgpalluriks, misjärel talle pakuti tööd A-kategooria meeskonnas nimega Chapecoense, mis oleks kahekordistanud tema palka.

Ressurreição loobus sellest tööpakumisest, kuna tal ei oleks lubatud selles klubis järgida hingamispäeva, kirjutas ajaleht Lance.

Ressurreição karjäär on lahtine, kuna suur osa B-kategooria mängudest toimub reedeõhtuti või laupäeviti. Tema meeskond on teatanud, et pärast lepingu lõppemist mai lõpus temaga lepingut ei uuendata.

Ent Ressurreição jääb oma veendumustele kindlaks. Ta ütles 20. jaanuari pressikonverentsil, et ilma Jumalata ei mängiks ta üldse jalgpalli.

„Minu usk ei põhine pastori sõnadel või millelgi sellisel,” ütles ta. „Ma uurisin Piiblit ja jõudsin ise järeldusele, et ma pean vaimulikult kasvama.”

Uurimise käigus jõudis ta veendumusele, et tema seitsmenda päeva adventistist ämmal oli olnud õigus, kui ta oli rääkinud juba 12 aastat tagasi hingamispäevast. Ressurreição ristiti 27. detsembril.

Ressurreição on pälvinud mitme spordiajakirjaniku imetluse. „Ma ei ole usklik, kuid Vítori valik läheb mulle südamesse,” ütles Globo Esporte, Brasiilia ühe tuntuma spordikülje blogijaid Ayrton Baptista jr. „Tema usk kõneleb valjul häälel.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat