Adventkoguduse usuvabaduse eestkõneleja sõnas, et usuvabaduse kaitsmine on ärile kasulik

Avaldatud 26.1.2016, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse usuvabaduse eestkõneleja innustab tööandjaid austama oma töötajate usulisi tõekspidamisi – mitte ainult sellepärast, et see on õige, vaid ka sellepärast, et see on ettevõttele kasulik. Üleilmse adventkoguduse usuvabaduse ja avalikkussuhete osakonna asejuht Dwayne Leslie oli üks Washington DCs toimunud paneeldiskussioonil osalejatest. Paneelil uuriti usuvabaduse praktiseerimise ja tööefektiivsuse vahelisi seoseid ja tervislikku majanduskeskkonda.

„Mõnikord arvavad tööandjad, et kui töötaja praktiseerib oma usulisi tõekspidamisi, ei ole ta töökohal nii efektiivne,” ütles Leslie. „Ja on tõsi, et graafiku tegemine töötaja hingamispäeva järgi või usuliselt seotud rõivastega arvestamine nõuab läbirääkimisi ja pingutusi.”

„Aga me näeme ikka ja jälle, kuidas usuvabaduse kaitsmine tagab tugevama, erisustega rikastatud ja stabiilsema ning produktiivsema õhkkonna,” ütles Leslie.

Paneel pealkirjaga „Usuvabadus ja äri: tee tulevikku” peeti Washington DC-s, selle korraldas Usuvabaduse ja Ettevõtluse Sihtasutus (Religious Freedom and Business Foundation, RFBF). RFBFi president Brian Grim ütles kogunenutele, et „vabadus olla, nagu sa oled kus tahes sa oled on innovatsiooni üks peamisi alustalasid” – ta nimetas seda eriti oluliseks eraettevõtluse sektoris.

Leslie ütles, et USA viimase ajal kohtuotsused, nagu möödunud aasta diskrimineerimisjuhtum seoses Abercrombie & Fitchi kaupluses töötanud islami naisega, kes soovis kanda pearätti, on andnud signaali, et ärihuvid ja usuvabadus on tavaliselt omavahel konkurentsis.

„Edasi minnes on oluline, et me keskendume viisidele, kuidas parandada ja edendada tööandjate ja töötajate kommunikatsiooni – kommunikatsioon on alati parim stardipakk,” ütles Leslie. „Enamusel juhtudel ei ole töötaja usuvabaduse tagamine koormav protsess. Kuid see toob tagasi suuri dividende kõigile, kes on protsessiga seotud – see on hea töötajatele, ärile, riigile ja usuvabaduse ning inimõiguste eesmärgi saavutamiseks.

„Ma usun, et me saame teha rohkem selle nimel, et Ameerika ärisektor tajuks, et usuvabadus töökohal ja pragmatism on omavahel väga lähedalt seotud,” lisas ta.

12. jaanuaril toimunud paneelil esitleti vastvalminud „Äritõotust”, mis pakub ettevõtetele juhiseid, kuidas kaitsta oma töötajate usuvabaduslikke õigusi. Nimetatud teksti saab lugeda RFBFi kodulehelt.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat