Liidu nõukogu koosolekust - 20.01.16

Avaldatud 22.1.2016, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 20. jaanuaril kogunes Tallinnas koguduste liidu nõukogu oma korralisele koosolekule.

Nõukogu koosoleku avas palvusega liidu esimees Ivo Käsk, kes luges Piiblist Pauluse kirja Timoteosele. Paulus annab juhtnööre, missugustele nõuetele peaks vastama koguduse ülevaataja. Selgitades lahti ülevaataja omadusi – mõistlik, kaine arutlusega, paindlik, külalislahke, vastutulelik –, kutsus Ivo nõukogu liikmeid mõtlema, et needsamad omadused kehtivad ka täna kõigile koguduse töölistele.

Pärast palvet väikestes gruppides kuulati ära eelmise nõukogu ja laiendatud juhatuse koosolekute protokollid ning kiideti heaks.

30. jaanuari üle-eestiline annetus on annetuste kalenderplaani järgi suunatud liidu ehitusfondi. Nõukogu otsusega läheb 30. jaanuaril kogutud annetuse summa Haapsalu kogudusele, kellel on eesmärk vahetada välja oma kirikusaali toolid.

Nõukogu otsustas esitada taotluse Ellen G. White´i raamatu „Adventkodu“ tõlkimiseks ja avaldamiseks mõeldud toetuse saamiseks. Ellen White´i pärandi hooldusnõukogu toetab koos peakonverentsiga igal aastal Ellen G. White´i raamatute avaldamist üle maailma ning eesti keeles on peatselt ilmumas raamat „Lunastuslugu".

Üleilmse adventkoguduse peakonverentsi statistikaamet viis 2013. aastal läbi koguduseliikmete uuringu, mille raames küsitleti tuhandeid adventiste maailma erinevaist paigust eesmärgiga kaardistada koguduseliikmete uskumusi ning adventistlikke praktikaid. Eesti liidu sekretariaat palus luba samalaadset uurimust teha ka Eesti koguduseliikmete seas ning sai volituse küsitlust veidi kohandades kasutada üleilmse koguduse küsitlust. Sekretariaat on kokku pannud küsitluse tööversiooni, mis läbib lähinädalatel kontrollgrupi vooru ning seejärel soovitakse liidu juunikuise peakoosoleku eel uuring läbi viia; nõukogu kiitis küsitluse läbiviimise heaks. 

Ida-Virumaa kogudustes töötab kaks noort töölist, Ruslan Karlov Narva ja Jõhvi koguduste pastorina ja Aleksandr Tsugai intern-pastorina Jõhvi koguduses ning Jõhvi koguduse mõjukeskuse juhina. Tagamaks paremat juhendamist noortele töölistele ja enamat tähelepanu Ida-Viru piirkonnale, valiti ametisse vastava ülesandega liidu esimehe abi (inglise keeles Field Secretary), kelleks nimetati Tallinna III koguduse pastor Vadim Skrypiy.

Nõukogu valis adventkoguduse esindajana Eesti Kirikute Nõukogu põhikirjakomisjoni Jaanus-Janari Kogermani.

Eesti liidu peakoosolek toimub 10.–12. juunil Tartus. Peakoosoleku aega jääv hingamispäev soovitakse kujundada pidulikuks üle-eestiliseks koguduse kokkusaamiseks – sarnaselt kunagiste kevadpidustustega. Selle tarvis on broneeritud 11. juuniks Tartu Vanemuise kontserdimaja suur saal ja pidulikule hingamispäevale oodatakse kõiki koguduseliikmeid üle Eesti. Piduliku hingamispäeva korraldusmeeskonna juht on Hans Soosaar ning lähem info päeva sisu ja tegevuste kohta tuleb ajapikku.

Koguduste liidu nõukogu järgmine korraline koosolek on 10. veebruaril Tartus.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat