Noortejuhid pidasid Türil nõu

Avaldatud 18.1.2016, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 17. jaanuaril kogunesid Türil noortejuhid, et arutada kevade- ja suveplaane. Liidu noortejuht Susanna Soosaar sõnas, et enamus kogudusi oli pühapäevasel koosolekul esindatud ja eesmärk oli läbi rääkida praktilised mõtted, mitte paika panna suuri ideid.

Noorteosakonna lähimad tegemised on seotud noorte palvenädala (19.–26 märts) ja üleilmse adventkoguduse noortepäevaga 19. märtsil. Üleilmse noortepäeva moto on „Skip the sermon to be the sermon”, mis kutsub Susanna sõnul minema kogudusest välja, oma mugavustsoonist välja, et teha midagi oma kogukonna heaks.

„Inimesed olid jagatud gruppidesse ja iga grupp käis välja ideid, mida saaksime oma kogukonnas teha,” ütles Susanna. „Neid ideid oli väga palju, raamatute jagamisest kuni lastekodu või vanadekodu külastamiseni. Üleilmse koguduse noorteosakonna kodulehel on ka palju ideid väljas, meil olid enam-vähem samad ideed, mis seal on. Idee teostatavus sõltub palju kohast, kus kogudus tegutseb,” lisas ta.

Noortepäeva eesmärk on, et iga kogudus teeks midagi oma kogukonnas.

Pühapäevase koosoleku üks aruteluteema oli suvine noortelaager, mis toimub 19.–24. juulil Saaremaal. „Arutasime omavahel, mida saaksime noortelaagriga teha, mis noortele meeldiks, kuidas kõik toimima panna, kuidas saada sinna inimesi ja nii edasi,” ütles Susanna. Info laagri kohta tuleb peagi. „Facebookis on leht üleval, seal on juba natuke infot. Praegu panime kokku põhitiimi, kes hakkab korraldama, kevadel hakkame sagedamini kokku saama ja arutama. Edasine info tuleb jooksvalt Facebooki.”

Noortejuhtide järgmine korraline kokkusaamine on 17. aprillil.  

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat