Lõpuaja sündmused ei ole põhjus kartuseks, vaid aruteluks

Avaldatud 11.1.2016, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse hingamispäevakooli õppetüki autor ütles, et õppetüki lugejad peaksid käsitletavaid teemasid vaatlema läbi küsimuse, kuidas igapäevase eluga toime tulla, mitte vaatlema lõpuaega kartliku pilguga.

Õppetükk pealkirjaga „Vastuhakk ja vabaksostmine” põhineb suurel võitlusel Kristuse ja Saatana vahel, mis lõpeb Kristuse teise tulemisega – Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse nurgakivi-sõnumiga.

See on oluline teema, mida ikka ja jälle käsitleda, eriti selliste üleilmsete tendentside taustal nagu terrorism ja looduskatastroofid, mis annavad palju tõendusmaterjali Jeesuse peatsest tulemisest.

Õppetükkide autor David Tasker, kes on Austraalias Avondale'i kolledži teoloogiaõppejõud, ütles, et koguduseliikmed peaksid suurele võitluse lähenema kui „millelegi, mis mõjutab meie igapäevaelu, mitte vaatlema seda kui lõpuaja hirmsate sündmuste jada”.

Just sellest lähtudes koostas ta käesoleva kvartali õppetükid, valides Pühakirjast lugusid, mitte keskenduses niivõrd teoloogilistele uurimustele.

„Me peame olema kindlad oma suhtes Temaga ja et Ta on piisavalt suur, et tegeleda meie suurimate ebakindluste ja hirmudega,” ütles Tasker. „Parim viis selle saavutamiseks on lugeda üle piiblikangelaste usulugusid; need inimesed olid nagu meie, kes seisid silmitsi raskustega, millega meie ei pea kunagi maadlema. Kuid nad jäid ustavaks Jumalale, kes neid alati abistas.”

„Mida see õigupoolest tähendab, et „kui Jumal on meie poolt, kes võib olla meie vastu”? Küsis Tasker, osundades Rm 8:31.

Tasker töötas õppetüki kallal üle kahe aasta. „Mind kutsuti seda õppetükki kirjutama 2010. aasta keskel. See oli põnev kutse, et vaadata üle suure võitluse teema.”

Hingamispäevakooli õppetüki saab osta kogudustest üle Eesti või laadida alla siit.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat