Rakvere adventkogudus osales linna kirikupäevadel

Avaldatud 22.12.2015, autor Ly Kaasik

Esmaspäeval, 7. detsembril toimus Rakveres, Krooni Selveris üritus „Lihavabad hõrgutised jõululaual“. Ettevõtmine oli osa Rakvere kirikupäevadest, mille käigus korraldasid erinevad Rakvere kirikud mitmesuguseid üritusi ja tutvustasid ennast linnarahvale.

Annely Kaasiku sõnul oli eesmärk minna inimeste juurde välja ning pakkuda neile seda, mida nad ootavad. „Inimesed ei tule tihti ise koguduse juurde, meie ülesanne on minna nende juurde sellega, mida nad otsivad. Viimasel ajal on palju räägitud taimetoidu kasulikkusest. Sellest õhtust jäi samuti kõlama, et paljud püüdlevad tervislikuma eluviisi poole ning otsivad kedagi, kes sarnaselt mõtleks ja oskaks neid juhendada.

Kirikupäevade teema oli „Tegu-sõna“ ning inimesed ootavad meilt pigem tegutsemist kui rääkimist ja soovivad, et neid kaasa haarataks. See ettevõtmine oli ka kiriku tutvustamine, teadaandmine, et me oleme olemas ja valmis aitama, sest paljude, eriti nooremate jaoks oli üllatav see, et just adventkogudus tegeleb sedavõrd elulähedaste teemadega.“

Taimsete jõulutoitude tutvustamiseks pandi Kroonikeskusesse üles degusteerimislaud, kus kõik soovijad võisid koguduseliikmete valmistatud hõrgutisi proovida. Inimesi kogunes laua ümber palju ning suur osa neist oli toite maitstes meeldivalt üllatunud ja soovis endalegi retsepte. Enim tõstsid külastajad esile oakotlette, soolast kohupiimavormi ja puuviljakomme. Osa retsepte oli ära toodud kalendris, mida võis tasuta kaasa võtta, ning samuti jagati tasuta selle aasta misjoniraamatut „Tervis ja heaolu“. Degusteerimislauda külastas umbes 180 inimest ja toite viidi maitsta ka Selveri müüjatele, kes ei saanud ise kohale tulla, sest pidid kassas viibima.

Lisaks adventkoguduse tutvustamisele ja tervislikest eluviisidest rääkimisele oli ettevõtmine ühtlasi sissejuhatus Taimetoidu kokaklubile, mis alustab oma tegevust uue aasta jaanuaris Rakvere adventkirikus.

Rakvere koguduse projekti Taimetoidu kokaklubi saab toetada toeta.advent.ee leheküljelt. Vähemalt 10 euro suuruse annetuse tegija saab soovi korral kingituseks seinakalendri Tervislikke hõrgutisi 2016.

Fotod: Laura Herm

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat