Adventkoguduse kliiniku ettevalmistustöödes Los Angeleses osalevad ka Hollywoodi kuulsused

Avaldatud 18.12.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse USA tervisekliinikute sarja suurima kliiniku ettevalmistused on lõpusirgel ning oma toetust ettevõtmisele on üles näidanud ka Hollywoodi kuulsused. Siiski on korraldajate sõnul vaja veel vabatahtlike abi.

Aprillis San Antonios töötanud kliiniku peakorraldaja Your Best Pathway to Health plaanib seekord pakkuda terviseteenust üle 29 miljoni USA dollari väärtuses kuni 10 000 inimesele. Toimumispaigaks on Los Angeles ja kliiniku tegevusaeg kaks ja pool päeva.

Vabatahtlikena on end üles andnud 700 inimest, kes annavad kliiniku külastajatele erinevat tervisealast abi ja nõu, nagu tehti ka San Antonios ja Spokane'is. Los Angeleses on väga palju kodutuid, seetõttu on korraldajad varunud jagamiseks rohkem riideid, aga ka jalanõusid, samuti on töös kaks uut osakonda: tasuta õigusabi ning finantsteenused.

Kliiniku tööks on vaja 3000 vabatahtliku abi, eriti hambaravis, silmaravis ja kirurgias, ütles ühingu Your Best Pathway to Health president Lela Lewis.

„Me vajame hädasti vabatahtlikke,” ütles Lewis Adventist Review'le. „Me vajame iga inimest. Siin on ruumi kõigile.”

Ütlus, et mitte see pole oluline, mida sa tead, vaid see, keda sa tead, on eriti tõsi Los Angeleses, kus korraldajad on ettevalmistustööde käigus võitnud Jimmy Sedghi, Beverly Hillsi kunstideakadeemia rajaja toetuse.

Lewis kohtus Sedghiga ühe naise kaudu, kes ristiti hiljuti ja kes kuulub Beverly Hillsi kunstideakadeemiasse.

„Tal on tõesti terve Hollywoodi kontaktid,” ütles Lewis.

Saanud teada kliiniku tööst, korraldas ta Lewise ja Sedghi kohtumise, kus Lewis näitas Sedghile aprillis San Antonios tehtud videokokkuvõtet sealse kliiniku tegevusest. San Antonios sai terviseabi 6120 inimest 20 miljoni USA dollari väärtuses.

Video lõpuni vaadanud, olid Sedghi silmis pisarad, sõnas Lewis.

„Just seda me peaksimegi tegema,” ütles Sedghi Lewisele. „Miks me kakleme religiooni teemal? See on nii vale. See on tõeline religioon.”

Hiljem viis Sedghi Lewise ja tema abilised akadeemiasse, kus ta tutvustas neid kui „inglite koguduse liikmeid”.

Sedghi, kes on päritolult juut, kiitis adventkogudust hingamispäeva pidamise eest. „On imeline kohtuda inimestega, kes peavad shabbatit,” ütles ta Lewisele.

Sedghi ja linna ametnike abiga sai Lewis rentida Los Angelese messikeskuse kesklinnas. Kliiniku ülespanemine algab 25. aprillil ning 30. aprillil on plaanis jumalateenistus.

Järelprogrammi raames on korraldajatel plaanis panna tööle minikliinik-mikrobussid adventkoguduste juurde, et pakkuda kogukonnale meditsiinilist abi.

Los Angelese kodutute arv on kahe aasta jooksul kasvanud 12%. Linn on andnud teada, et kulutab selle probleemiga tegelemiseks 100 miljonit dollarit majutuse ja teiste teenuste peale. Los Angelesis ja Los Angelese maakonnas elab umbes 45 000 kodutut.  

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat