Adventkoguduse juhid külastasid Saksamaal põgenikekeskust

Avaldatud 3.12.2015, allikas Adventist Review

Väike rühm Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse juhte kohtus vastsaabunud põgenikega, et uurida nende vajaduste ning selle kohta, kuidas saaks kogudus neid aidata.

Külastati Frankfurdi lähistel väikeses Seeheimi külas asuvat endist haiglat, kuhu nüüd on paigutatud umbes 100 migranti.

Esimene külaskäik oli väga positiivne, ütles Inter-Euroopa divisjoni kommunikatsioonijuht Corrado Cozzi.

„Üks perekond tervitas meid avatud käsi ja kutsus meid sisse,“ sõnas ta.

Sellesse süüria perekonda kuulub isa, ema ja kuus last, kellest kõige noorem sündis alles nüüd, mil perekond jõudis Saksamaale. Vanemad on suhteliselt noored, isa on arst, kel oli endiste aegade Süürias hea töö.

Vanemad otsustasid laste turvalisuse nimel oma vägivaldsest koduriigist põgeneda. „Kui nad kirjeldasid oma põgenemist ja seda, kuidas nad suutsid ellu jääda, sai selgeks, kui rõõmsad nad Saksamaale saabumise üle olid,“ ütles Cozzi.

See perekond ja paljud teised Saksamaale jõudnud põgenikud ootavad elamisluba, dokumenti, mis lubab neil Saksamaale jääda ja seal töötada. Enne seda peavad nad läbima rea intervjuusid ja tõendama oma dokumente ning soovitud pagulasestaatust.

Cozzi sõnul väljendasid täiskasvanud põgenikud soovi Süüriasse naasta, kui seal on rahu taastatud ning moslemid, kristlased ja teised usugrupid saavad rahus elada.

Põgenikud rääkisid oma teekonnalugudes toidupuudusest, puhkamisvajadusest, vihmast, mudast, ebamugavustest ja kõikehõlmavast hirmust, et nad ei jõuagi kohale. Ent neis oli ka teatud rahu, rahulikkus – et nad on kohale jõudnud.

Adventkogudus Saksamaal otsib võimalusi, kuidas pagulasi aidata. Kohalikud rajaleidjad valmistavad põgenike lastele programme ning kogudustes kogutakse talverõivaid ning muid kiiresti vajaminevaid asju.

„Ent materiaalsetest asjadest enam vajavad inimesed võimalust rääkimiseks, oma tunnete sõnastamiseks, ventileerimiseks, ja oma loo jagamiseks,“ ütles Cozzi. „Siia ei saa tulla vaid ühe korra inimesi kuulama Oluline on järjepidev kaasatus, mis annaks neile inimestele tunde, et nad ei ole väärt mitte haletsust, vaid austust.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat